Έκτακτη τηλεδιάσκεψη του Eurogroup για την Ελλάδα το βράδυ

Λίγες ώρες πριν εκπνεύσει η συμφωνία

Έκτακτη συνεδρίαση του Eurogroup νωρίς το βράδυ, λίγες μόνο ώρες πριν εκπνεύσει το πρόγραμμα της Ελλάδας, και ενώ η Αθήνα υπέβαλε νέα πρόταση για διετή συμφωνία με τον ESM, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του προέδρου Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Η εξέταση της νέας πρότασης της Αθήνας για διετές πρόγραμμα χρηματοδοτούμενο από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM) θα αποτελέσει το αντικείμενο της συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών, σύμφωνα πάντα με τον εκπρόσωπο του Ντάισελμπλουμ.

Σύμφωνα με τα όσα έχει μέχρι τώρα γνωστοποιήσει το Μαξίμου, η Αθήνα προτείνει νέα διετή συμφωνία με τον ESM, για την πλήρη κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών της και με ταυτόχρονη αναδιάρθρωση του χρέους. Με την πρόταση αυτή, αποκλείει συμμετοχή του ΔΝΤ στο τρίτο αυτό πακέτο βοήθειας.

Το Eurogroup συγκαλείται στις 20:00 (ώρα Ελλάδος) πέντε μόλις ώρες πριν την εκπνοή του ελληνικού προγράμματος (λήγει σήμερα τα μεσάνυχτα) σημειώνει το Reuters, που αρχικά μετέδωσε την είδηση, και ενώ η Ελλάδα δεν θα καταβάλλει σήμερα τις δόσεις του Ιουνίου στο ΔΝΤ.

 

Πηγή:in.gr