Ξεσηκώθηκαν οι κάτοικοι του Πύργου για τα σκουπίδια στις παραλίες

Την αγανάκτηση τους, για την κατάσταση που επικρατεί στους παραλιακούς οικισμούς του δήμου Πύργου, που επί μήνες τα σκουπίδια παραμένουν αμάζευτα, την στιγμή που η περιοχή έχει αρχίσει να σφύζει από ετεροδημότες που καταφθάνουν στον Πύργο για τις καλοκαιρινές τους διακοπές, εκφράζουν οι κάτοικοι των συγκεκριμένων περιοχών που ζητούν από την δημοτική αρχή να πράξει τα αυτονόητα και να καθαρίσει τους παραλιακούς οικισμούς.

Με την άνοδο της θερμοκρασίας πριν λίγο διάστημα αλλά και με τα σκουπίδια στην πόρτα τους όλους τους προηγούμενους μήνες, οι κάτοικοι των περιοχών αυτών, δεν μπορούν να αντέξουν την αποπνικτική ατμόσφαιρα αφού καθημερινά περνούν δίπλα από τα σκουπίδια και είναι αναγκασμένοι να αναπνέουν τις τοξικές τους ουσίες.

Όπως αναφέρουν στην εφ. «ΠΑΤΡΙΣ», η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο ενώ δηλώνουν πως δεν μπορούν να κάνουν άλλη υπομονή αφού εδώ και μήνες, κανένα απορριμματοφόρο δεν έχει περάσει από την περιοχή τους, για να κάνει την αποκομιδή των απορριμμάτων.

«Οι παραλίες μας, έχουν αρχίσει και γεμίζουν από κόσμο ενώ οι παραλιακοί οικισμοί, είναι γεμάτοι σκουπίδια. Υπάρχουν και οικογένειες που μένουν μόνιμα εδώ και δεν αντέχουν άλλο αυτή την κατάσταση. Κάνουμε υπομονή αλλά δεν βλέπουμε ανταπόκριση», αναφέρουν κάτοικοι της παραλιακής περιοχής του δήμου Πύργου, που ξεκινά από την Σπιάντζα και καταλήγει μέχρι την Κυανή Ακτή.

Εκείνο που ζητούν οι περισσότεροι είναι η δημοτική αρχή και η αρμόδια υπηρεσία Καθαριότητας να πράξουν τα δέοντα, καθαρίζοντας από τις σωρρούς των σκουπιδιών τα σπίτια τους, καθώς με την άνοδο της θερμοκρασίας, όπως τονίζουν, η κατάσταση είναι αφόρητη.

Στην Κυανή Ακτή

αρχείο λήψης

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ανάμεσα από τα σκουπίδια που είναι σωρρευμένα έξω από τις πόρτες τους, ζουν για πάνω από ένα χρόνο οι κάτοικοι της Κυανής Ακτής, οι οποίοι διαμαρτύρονται έντονα για την εγκατάλειψη που βιώνουν από τη δημοτική αρχή. Όπως ανέφεραν στην εφ. «ΠΑΤΡΙΣ» θα πρέπει να δοθεί λύση άμεσα καθώς η κατάσταση είναι ανυπόφορη.

Στην Σπιάντζα

αρχείο λήψης (1)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Αντίστοιχη εικόνα αντικρίζει κανείς αν επισκεφθεί την περιοχή της Σπιάντζας, καθώς εκεί τα σκουπίδια, έχουν σχηματίσει μια μεγάλη σειρά αρκετών μέτρων, η οποία βρίσκεται στην είσοδο της Σπιάντζας και «καλωσορίζει» τους επισκέπτες της περιοχής. Οι οικιστές που ζουν στο σημείο, δηλώνουν πως δεν μπορούν άλλο να αντέξουν αυτή την κατάσταση και ζητούν από τη δημοτική αρχή να μαζέψει τα σκουπίδια.

ΤΗΣ ΠΗΓΗΣ ΓΙΑΚΟΥΜΕΛΟΥ

Πηγή:patrisnews.com