Ξηλώνονται οι διοικητές των Νοσοκομείων

Τι προβλέπει η τροπολογία Κουρουμπλή

Τελικά η αναμονή τέλος. Σύμφωνα με τροπολογία που έχει εκδοθεί από το υπουργείο υγείας και η οποία φέρει την υπογραφή του υπουργού υγείας μία μεγάλη εκκρεμότητα, την οποία συνιστούσε η άρνηση των διοικητών του νοσοκομείου να παραιτηθούν μετά από το κάλεσμα που τους απηύθυνε ο υπουργός δύο μήνες μετά την αναληψη των καθηκόντων του, λήγει οριστικά. Με τον τρόπο αυτό θα βρεθούν εκτός του Συστήματος Υγείας χωρίς αποζημίωση το σύνολο των διοικητών και των υποδιοικητών των νοσοκομείων της χώρας.

Αξίζει εδώ να αναφέρουμε, ότι σύμφωνα με πληροφορίες η συγκεκριμένη τροπολογία ήταν έτοιμη στα συρτάρια των επιτελών του υπουργείου εδώ και αρκετές μέρες. Την τελευταία βδομάδα μάλιστα οι πιέσεις που είχαν ασκηθεί από διάφορα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ προς την κατεύθυνση να «τελειώνουν» όσο το δυνατόν πιο γρήγορα με το συγκεκριμένο πρόβλημα, ώστε να δρομολογηθούν νέες τοποθετήσεις στις θέσεις αυτές ακόμα και χωρίς κριτήρια ήταν εξαιρετικά επίμονες και έντονες.

Σύμφωνα τώρα τις ίδιες πηγές το σύνολο τον διοικητών και των υποδιοικητών των νοσοκομείων της χώρας θα αποτελέσουν προσωπική επιλογή του ίδιου του υπουργού, αφού το νέο σύστημα αξιολόγησης προβλέπεται να δημιουργηθεί και να τεθεί σε εφαρμογή μέσα σε ένα διάστημα δύο χρόνων.

Αντίθετοι σε αυτή την τροπολογία είναι όπως είναι φυσικό το σύνολο των διοικητών και των υποδιοικητών, που σήμερα υπηρετούν το σύστημα.

Όπως αναφέρεται στην τροπολογία οι απολύσεις αυτές πραγματοποιούνται, για να αποκατασταθεί «η εύρυθμη λειτουργία των νοσοκομείων της χώρας» και να σταματήσει «η δυσλειτουργία που υφίσταται και θέτει σε μεγάλο κίνδυνο την προστασία του δικαιώματος της υγείας των πολιτών, λόγω της αδυναμίας άσκησης εκ μέρους των διοικητών των καθηκόντων τους».

Εντύπωση και εύλογη απορία πάντως μας προκάλεσε το γεγονός ότι στην επιτροπή που συστήνεται για να αξιολογεί και να προτείνει στον υπουργό τον κατάλογο τον υποψηφίων εκτός από τον αρμόδιο για το ΕΣΥΚΑ γενικό γραμματέα ΥΥΚΑ, τον πρόεδρο του ΚΕΣΥ, έναν καθηγητή ή έναν αναπληρωτή καθηγητή της ΕΣΔΥ ή ΑΕΙ ή ΑΤΕΙ με συναφές αντικείμενο και έναν αντιπρόεδρο ή σύμβουλο του ΑΣΕΠ, θα ορίζεται ως μέλος της και ένα υψηλόβαθμο στέλεχος του ιδιωτικού τομέα με αντικείμενο μη συναφές με τις μονάδες υγείας. και εδώ πραγματικά είναι απορεί να κανείς για τον ορισμό αυτό.

Περισσότερα στην αυριανή «Συνείδηση»