Μεγαλώνει, δουλεύει και βελτιώνεται

Από τις σελίδες της εφημερίδας μας έγινε πριν ένα περίπου  χρόνο γνωστή στο ευρύ κοινό η μικρή Βάσια Γιαννακά με το μοναδικό ταλέντο στο ποδόσφαιρο. Πολλά μέσα πανελλαδικής εμβέλειας πρόβαλαν στην συνέχεια το «φαινόμενο»  της 10χρονης πέρσι Βάσιας, καθώς και ο Παναιτωλικός. Η μικρή αθλήτρια βρίσκεται πριν την συμπλήρωση των ένδεκα χρόνων της, συνεχίζει να προπονείται επίμονα, να γίνεται όλο και καλύτερη και προετοιμάζεται για διεθνές τουρνουά.

Προπονείται συνεχώς στην Ακαδημία Τσάμης στο Αγρίνιο με αντιπάλους αγόρια κι αυτό την έχει κάνει να βελτιωθεί ραγδαία σε συγκεκριμένα στοιχεία του παιγνιδιού της. Διαθέτει πάντα το πείσμα να τα καταφέρνει  και αγαπάει αυτό που κάνει. Να παίζει ποδόσφαιρο, να ντριπλάρει, να σκοράρει και να την αποκαλούν… «θηλυκό Μέσι».

Η Βάσια είναι μια ζωντανή απόδειξη του ότι οι προσπάθεια και οι κόποι αμείβονται και επίσης πως για μια αθλήτρια που αγαπά το ποδόσφαιρο η προπόνηση και η προσπάθεια δεν σταματούν ποτέ.

Πέρσι δεν μπόρεσε να λάβει μέρος σε ένα διεθνές τουρνουά για τις καλύτερες παίκτριες της Ευρώπης, διότι ήταν μικρή σε ηλικία. Φέτος όμως γίνεται 11 ετών και το Σεπτέμβριο θα είναι παρούσα. Η ίδια μας αναφέρει για το γεγονός αυτό και για τις σκέψεις της: «Θέλω στο μέλλον να παίξω ποδόσφαιρο στο ανώτατο επίπεδο του Γυναικείου ποδοσφαίρου. Για να πετύχει κάποιος τους στόχους του πρέπει να αγαπά αυτό που κάνει και να το κάνει με πάθος. Στις προπονήσεις, για να πετύχεις, πρέπει να κάνεις κάτι διαφορετικό από τους άλλους. Προετοιμάζομαι για το διεθνές τουρνουά που θα γίνει τον Σεπτέμβριο στο Άμστερνταμ, όπου θα επιλεγούν οι καλύτερες και θα ενσωματωθούν στις καλύτερες ομάδες της Δυτικής Ευρώπης».

Εμείς ευχόμαστε στην μικρή Βάσια,  που με τον τρόπο της διαφημίζει την περιοχή μας,  να διακριθεί σ’ αυτό το τουρνουά – το πιστεύουμε πως θα το πετύχει – και γενικότερα να εκπληρώνει τα όνειρά της.

Γιώργος Παπαϊωάννου