Σήμερα βγαίνουν οι πρώτοι των πρώτων στα Γ.Ε.Λ της Αιτωλ/νίας

Από του χρόνου αλλάζει το σύστημα των ενδοσχολικών και των πανελλαδικών εξετάσεων , αλλά και  οι μαθητές θα εξετάζονται για τις πανελλαδικές σε τέσσερα ή πέντε μαθήματα

Από χθες όλα τα σχολεία της Ελλάδας και της Αιτωλ/νίας ανήρτησαν τις βαθμολογίες των διαγωνιζόμενων. Πολλά σχολεία ξεκίνησαν την δουλεία από νωρίς το πρωί και αφού επαλήθευαν τα στοιχεία των μαθητών τους ανήρτησαν τις βαθμολογίες τους. Η αποστολή του υπουργείου Παιδείας στις οκτώ το πρωί ήδη είχε αρχίσει και περίπου μια ώρα αργότερα είχε ολοκληρωθεί για τα σχολεία ολόκληρης της Αιτωλ/νίας.

Χθες, λόγω της γραφειοκρατικής δουλειάς  που είχαν οι εκπαιδευτικοί δεν υπήρχε σαφή εικόνα σε κανένα απολύτως Γ.Ε.Λ του Αγρινίου για το τι ακριβώς συνέβη, αλλά ήταν βέβαιο ότι υπήρξε μεγάλη πτώση στα μαθηματικά , τη φυσική και τα αρχαία κατεύθυνσης, αλλά και την βιολογία .

Σήμερα, όλα τα Γ.Ε.Λ της πόλης και του νομού, σε συνδυασμό με την γραφειοκρατική δουλειά που έγινε χθες, αναμένεται να γνωρίζουν τους μαθητές με τις υψηλότερες αποδώσεις, τους πρώτους των πρώτων.

Οι υποψήφιοι φοιτητές έχουν πάρει εδώ και καιρό τους προσωπικούς κωδικούς τους από την ηλεκτρονική πλατφόρμα, για την σύνταξη των μηχανογραφικών, η οποία  έχει ανοίξει από τις 16/6 και θα παραμείνει ανοιχτή έως τις 7/7, ενώ τα τελικά αποτελέσματα αναμένεται να βγουν στο τέλος Αυγούστου.

Σημαντικό στοιχείο για την εκπαιδευτική κοινότητα και τους γονείς είναι να επαναφέρουν στην μνήμη τους ότι φέτος είναι η τελευταία χρονιά που οι υποψήφιοι φοιτητές δίνουν πανελλαδικές με τον για χρόνια γνωστό σύστημα. Από του χρόνου θα προηγούνται τα ενδοσχολικά μαθήματα και αφού θα τελειώνουν θα ξεκινάνε οι πανελλαδικές εξετάσεις στις οποίες οι υποψήφιοι θα εξετάζονται σε τέσσερα ή πέντε μαθήματα.

Κών/νος Χονδρός