Σχεδιάζουν τη δημιουργία ΚΕΠ στον Άγιο Κων/νο

Από Δευτέρα 29 Ιουνίου ξεκινάει το πολυδύναμο ΚΕΠ της οδού Καραπαπά στο Αγρίνιο. Στο πρώην δημαρχείο του Αγίου Κων/νου το νέο ΚΕΠ όταν λειτουργήσει.

Την στιγμή που ο δήμος Αγρινίου ανακοίνωσε την παύση λειτουργίας του ΚΕΠ της οδού Μανδηλαρά (πεζόδρομος Δ.Ο.Υ) την ερχόμενη Παρασκευή 26 Ιουλίου και την μεταφορά των εργαζομένων στο ΚΕΠ της οδού Καραπαπά (πλησίον Πλατείας Φλέμινγκ), το οποίο θα λειτουργήσει από την Δευτέρα 29 Ιουνίου, σχεδιάζει την δημιουργία νέου ΚΕΠ στον Άγιο Κων/νο.

Σκοπός της συγχώνευσης των δύο κεντρικών ΚΕΠ, σύμφωνα με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Αγρινίου κ Νίκο Γκρίζη, είναι η μείωση των λειτουργικών δαπανών του δήμου, η ορθολογικότερη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού και κυρίως, η καλύτερη και ποιοτικότερη εξυπηρέτηση των κατοίκων της πόλης. Η σκέψη, κατά τον κ Γκρίζη, για την δημιουργία του ΚΕΠ στον Άγιο Κων/νο είναι να δημιουργηθεί ένα πρωινού τύπου, γιατί υπάρχει συγκεκριμένη νομοθεσία για τις υπηρεσίες αυτές, κάτι που περιορίζει την δυνατότητα του δήμου για ολοήμερο ΚΕΠ. Παράλληλα σκοπός του υπό σχεδίαση νέου ΚΕΠ είναι να εξυπηρετείται και ο πληθυσμός της μεγαλύτερης δημοτικής ενότητας του δήμου, του Αγίου Κων/νου, χωρίς οι κάτοικοι της περιοχής να είναι αναγκασμένοι να πηγαίνουν στο κέντρο του Αγρινίου. Ταυτόχρονα, με την δημιουργία αυτού του ΚΕΠ θα αφαιρεθεί όγκος δουλειάς από το κεντρικού που σήμερα είναι ήδη αρκετά μεγάλος.

Στον δήμο Αγρινίου, όπως επισημαίνει ο κ Γκρίζης, αυτή την στιγμή υπάρχουν έντεκα ΚΕΠ, ένα δηλαδή σε κάθε πρώην δήμο που συγχωνεύτηκε με τον δήμο Αγρινίου. Στην παρούσα φάση δεν υπάρχει καμία απολύτως σκέψη ή λόγος για συγχώνευση άλλων ΚΕΠ του δήμου Αγρινίου, αλλά στο μέλλον αν υπάρξει ανάγκη π,χ λόγω συνταξιοδοτήσεων υπαλλήλων είναι πιθανό να γίνει. Πρωτίστως όμως θα εξεταστούν οι συνθήκες που θα υπάρχουν τότε.

Κων/νος Χονδρός