Πύργος: Ώρες αγωνίας για τον ηλικιωμένο που αυτοπυρπολήθηκε

Με τον πλέον τραγικό τρόπο προσπάθησε να δώσει τέλος στη ζωή του το πρωί της Παρασκευής, ο 78χρονος, Ηλίας Φροντιστής, επί σειρά ετών αρθρογράφος στην εφημερίδα «Πατρίς», της Ηλείας. Τα τελευταία χρόνια είχε αποσυρθεί, ύστερα από την συνταξιοδότησή του.

Τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπιζε, φέρεται πως ήταν ο λόγος που τον οδήγησαν στην απόφαση να περιλούσει το σώμα του με οινόπνευμα και να αυτοπυρποληθεί.

Ο 78χρονος, έγινε αντιληπτός από διερχόμενους οδηγούς, οι οποίοι προσπάθησαν να σβήσουν τη φωτιά και κάλεσαν εσπευσμένα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και την Πυροσβεστική Υπηρεσία Πύργου. Οι άνθρωποι που τον βοήθησαν κατάφεραν να σβήσουν τη φωτιά, όμως τα εγκαύματα στο σώμα του 78χρονου ήταν πολλά και σοβαρά.

Όταν έφτασαν στο σημείο οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ, ο 78χρονος, ο οποίος διατηρούσε ακόμα τις αισθήσεις του, υπέδειξε έναν φάκελο που είχε αφήσει στην άκρη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εντός του υπήρχε ένα ιδιόχειρο σημείωμα, μέσα στο οποίο εξηγούσε τους λόγους που τον οδήγησαν στην πράξη του.

Πλέον, ο ηλικιωμένος νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση με σοβαρά εγκαύματα σε Νοσοκομείο της Αθήνας.

Πηγή: zougla.gr