Τουριστική προβολή για την Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας

Στα αξιοθέατα της Δυτικής Ελλάδας περιηγήθηκαν κατά το τριήμερο 15 έως 18 Ιουνίου τρεις Ιταλίδες δημοσιογράφοι στο τομέα του τουρισμού, στο πλαίσιο των δράσεων για την Τουριστική προβολή της Περιφέρειας δυτικής Ελλάδας.

Οι τρεις επισκέπτες ξεκίνησαν την επίσκεψή τους τη Δευτέρα (15/6) από τον νομό Αιτωλοακαρνανίας και τη γραφική Ναύπακτο, κάνοντας ενδιάμεση στάση για γεύμα στο Αίγιο. Στη συνέχεια μετέβησαν στη Ναύπακτο, όπου επισκέφθηκαν το Ενετικό Κάστρο της πόλης, το Φετιχέ Τζαμί, το Πάρκο Θερβάντες και στη συνέχεια έκαναν περίπατο στην Παλιά Πόλη, όπου και δείπνησαν.

Την Τρίτη (16/6)οι επισκέπτες ξεναγήθηκαν στο ιστορικό Μεσολόγγι και στον Κήπο των Ηρώων, ενώ στη συνέχεια αναχώρησαν για την Πάτρα. Εκεί επισκέφθηκαν το Αρχαιολογικό Μουσείο, γευμάτισαν και έκαναν περίπατο στο κέντρο της πόλης. Η μέρα ολοκληρώθηκε με επίσκεψη στον Ι.Ν. Αγίου Ανδρέα και συμμετοχή σε ημερίδα στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Πατρών, όπου συναντήθηκαν με τον πρόεδρο της Αναπτυξιακής Εταιρείας Δυτικής Ελλάδας, κο. Τρύφωνα Φωτόπουλο, τον ειδ. Σύμβουλο του Επιμελητηρίου Αχαΐας κο. Αθανάσιο Κούστα και την κα. Αδαμαντία Δαραμούσκα, εκπρόσωπο του τουριστικού γραφείου Action Travel της Πάτρας.

DSC_0572 Η γνωριμία με τις ομορφιές της Δυτικής Ελλάδας ολοκληρώθηκε με την επίσκεψη στην Ηλεία, η οποία ξεκίνησε από την ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο και το μουσείο της Αρχαίας Ήλιδας και στη συνέχεια περίπατο στην παραλία της Κουρούτας, όπου συναντήθηκαν με τον Δήμαρχο Ήλιδας κο. Χριστοδουλόπουλο Χρήστο, με τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου Ήλιδας κο. Πολυχρονόπουλο Λυκούργο, και τον Συντονιστή Θεμάτων Τουριστικής Ανάπτυξης και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων κο. Μανωλόπουλο Αλέξη. Στη Συνέχεια τους επισκέπτες τους υποδέχθηκε στο κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας , ο αντιπερειφερειάρχης Ηλείας κο. Γεωργιόπουλος Γεώργιος, με τον οποίον είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.

Ακολούθησε επίσκεψη στα Ιαματικά Λουτρά και τη Λιμνοθάλασσα του Καϊάφα όπου και συνάντηθηκαν με τον Διευθυντή των Ιαματικών Λουτρών κο. Αθανάσιο Λευκαδίτη. Ακολούθησε επίσκεψη και ξενάγηση στην Αρχαία Ολυμπία. Η τριήμερη περιοδεία στα αξιοθέατα της Δυτικής Ελλάδας ολοκληρώθηκε με δείπνο και ποτό στον Άγιο Ανδρέα και στο Κατάκολο.