Με το «βλέμμα» στην άνοδο ο Ναυπακτιακός

Πριν ένα χρόνο τέτοια εποχή η συμμετοχή του Ναυπακτιακού Αστέρα στο πρωτάθλημα της Α΄Κατηγορίας ήταν εξαιρετικά αμφίβολη, ώσπου τελικά συγκροτήθηκε Διοίκηση τον Αύγουστο, η οποία και προσπάθησε με γρήγορες κινήσεις να δημιουργήσει μια ανταγωνιστική ομάδα. Αν και άπειρα τα περισσότερα μέλη της μπόρεσαν να παρουσιάσουν μια ομάδα υψηλών δυνατοτήτων, η οποία ωστόσο είχε χάσει πολύτιμο χρόνο και δεν κατέκτησε το πρωτάθλημα. Φέτος είναι πολύ διαφορετικά τα πράγματα και οι άνθρωποι της ομάδας ξεκίνησαν από τώρα την υλοποίηση των πλάνων τους για την προσεχή σαιζόν. Μεγάλος στόχος η άνοδος στην Γ΄Εθνική μετά από αρκετά χρόνια στην Α΄ΕΠΣΝΑ, αλλά ταυτόχρονα θα τεθεί και ο στόχος κατάκτησης του Κυπέλλου. Πρώτη κίνηση ήταν να ανανεωθεί η παρουσία των παικτών που ήδη υπάρχουν στο ρόστερ κι όπως φαίνεται θα φύγει μόνο ο Μάριος Βρουσάι για τον Ολυμπιακό.

Δημιουργήθηκε επιτροπή μεταγραφών με επικεφαλή τον πρόεδρο Ντίνο Τσουκαλά, η οποία και συναντήθηκε με πολλούς παίκτες που αγωνίστηκαν την προηγούμενη Αγωνιστική περίοδο. Φέρονται να ανανέωσαν ήδη (σύμφωνα με το Nafpaktianews.gr) οι Ανδρεόπουλος Γιώργος, Καζανάς Λεωνίδας, Δημόπουλος Κώστας, Ζαχαρόπουλος Αλέξης, Θεοχάρης Γιώργος (θα υπηρετήσει και την στρατιωτική του θητεία) , Θωμόπουλος Νίκος, Ανδριτσόπουλος Σπύρος, Καραγιάννης Γιάννης, Αδραχτάς Σπύρος, Καρβούνης Νίκος, Θανασιός Νίκος, Μπίμπας Παναγιώτης, Νασόπουλος Δημήτρης, Κοντοχρήστος Αλέξανδρος. Αυτοί είναι δεκατέσσερις παίκτες, μα υπάρχουν μερικοί ακόμα, με τους οποίους πρόκειται να υπάρξει συνάντηση προς την ίδια κατέυθυνση, δηλαδή την ανανέωση της συνεργασίας. Ένας απ’ αυτούς είναι και ο Κώστας Πιστιόλης, δεινός σκόρερ ο οποίος αποκτήθηκε από την Ακαδημία Ευηνοχωρίου τον Ιανουάριο και δέχεται πιέσεις να έπιστρέψει στα… πάτρια εδάφη για αγωνιστεί φέτος στον νεοσύστατο ΑΟ Ευηνοχωρίου. Επίσης εκρρεμούν συναντήσεις με τους Καλαβρουζιώτη Ανδρέα, , Ψυχογιό Κώστα, Βρουσάι Μιχάλη και Πετσίνη Αντώνη.

Πέρα από τις ανανεώσεις, για να υπάρχει η ομοιογένεια στην ομάδα και ο κορμός, οι προσδοκίες για μεταγραφική ενίσχυση προσβλέπουν ψηλά. Στη Ναύπακτο έχει διαρρεύσει πως έχουν εντοπιστεί μεταγραφικοί στόχοι και ανάμεσά τους υπάρχουν κάποια ονόματα που θα κάνουν αίσθηση, μα παράλληλα πρόκειται για παίκτες που θα κάνουν τη διαφορά. Οι διοικούντες και ο προπονητής, Γιάννης Πανουργιάς, δεν δίνουν περαιτέρω πληροφορίες και διαβεβαιώνουν πως οι μεταγραφικές κινήσεις θα είναι τέτοιες που να μην δημιουργήσουν ανισότητες εντός της ομάδας ώστε να διαταραχθούν οι ισορροπίες. Έχει γίνει γνωστό, πάντως, πως δύο μεταγραφικοί στόχοι είναι οι ποδοσφαιριστές του Απόλλωνα Ευπαλίου Γιώργος Φλέγγας και Γιώργος Ζέρβας.

Γιώργος Παπαϊωάννου