«Τα εν Δήμω»

Art 8: Έκθεση Φωτογραφίας

«Τα εν Δήμω» 

Αύριο στις 20.30 στην Παλιά Αγορά έχει προγραμματιστεί φωτογραφική βραδιά με θέμα «Γιώργος Ρίζος: εικόνες της Βυζαντινής Αιτωλ/νίας», έργα που θα παρουσιάσει ο γιός του φωτογράφου Κων/νος. Μέχρι 24 Ιουνίου η διάρκεια της έκθεσης με τίτλο: «Τα εν Δήμω»

Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της τρίτης ετήσιας έκθεσης φωτογραφίας της φωτογραφικής ομάδας art 8 του Παραδοσιακού Καλλιτεχνικού Εργαστηρίου Αγρινίου στην Παλιά Αγορά (Λαχανογαρά) στο κέντρο της πόλης. Η έκθεση θα διαρκέσει ως και τη Τετάρτη 24 Ιουνίου, ενώ οι ώρες λειτουργίας της είναι καθημερινά από 19.00 έως και 23.00. Τα εκθέματα χωρίζονται σε δύο ομάδες, τη γενική έκθεση φωτογραφίας όλων των μελών της ομάδας και τη φωτογραφική αφήγηση με θέμα: «τα εν Δήμω…»

Ο Πρόεδρος του Παραδοσιακού Καλλιτεχνικού Εργαστηρίου κ. Γιώργος Καραπιπέρης δήλωσε: «Η έκθεση αυτή είναι η τρίτη της φωτογραφικής ομάδας. Φέτος, όπως και πέρσι υπάρχει μια γενική έκθεση στο χώρο, ενώ στο πατάρι υπάρχει θεματική έκθεση, η συνέχεια δηλαδή της περσινής θεματικής έκθεσης που είχε τίτλο «τα εν Οίκω», με τίτλο «τα εν Δήμω». Έχουμε συμμετάσχει σε εκθέσεις στη Λάρισα, στο Φεστιβάλ Μεσολογγίου και έχουμε και παρουσία στο Φεστιβάλ των Ιωαννίνων».

Το μέλος της φωτογραφικής ομάδας Art 8 κ Δημοσθένης Καπώνης δήλωσε: «Φέτος η έκθεση έχει δύο μέρη. Το πρώτο έχει τίτλο «τα εν Δήμο» και αφορά φωτογραφίες των μελών της ομάδας με θέμα το Αγρίνιο, την πόλη που όλοι ζούμε, κυκλοφορούμε και αφουγκραζόμαστε. Η φωτογράφιση εστιάζεται σε σημεία που δεν μπορεί να τα βλέπει κάθε φορά το μάτι του περαστικού, αλλά εμείς, μέσα από μια ιδιαίτερη ματιά προσπαθούμε να προσεγγίσουμε με ένα διαφορετικό τρόπο. Το δεύτερο μέρος της έκθεσης αναφέρεται σε κάθε ένα από τα μέλη της ομάδας, μέσα από μια προσωπική ματιά. Παρουσιάζονται θέματα που έχουν να κάνουν με τον δρόμο, τη ζωή, το περιβάλλον, παλιά κτήρια. Μέσα από την έκθεση ευελπιστούμε να δώσουμε το στίγμα μας προκειμένου να αναδείξουμε την πόλη, τους ανθρώπους της, τους ανθρώπους της εργασίας και της προκοπής».

Η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κα. Μαρία Παπαγεωργίου δήλωσε: «Η Φωτογραφική ομάδα art 8 του Παραδοσιακού Καλλιτεχνικού Εργαστηρίου Αγρινίου εγκαινιάζει την τρίτη επίσημη έκθεση φωτογραφίας, όπου η τέχνη βρίσκεται σε μια από τις καλύτερες στιγμές της. Ο δήμος Αγρινίου νιώθει τιμή και χαρά να στηρίζει τέτοιες προσπάθειες».

Για την έκθεση μίλησε ο αγρινιώτης ποιητής Γιάννης Υφαντής. Αύριο στις 20.30 έχει προγραμματιστεί φωτογραφική βραδιά με θέμα «Γιώργος Ρίζος: εικόνες της Βυζαντινής Αιτωλ/νίας», έργα που θα παρουσιάσει ο γιός του φωτογράφου Κων/νος.

Κων/νος Χονδρός