Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος: Φύτευση σπόρων από μαθητές της Α/θμιας Εκπαίδευσης

Η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου εκπροσωπούμενη από τον πρόεδρο Αν. Σκαρμούτσο, το 2ο Δημοτικό Σχολείου Μεσολογγίου και το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μεσολογγίου…

foto4

Η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου εκπροσωπούμενη από τον πρόεδρο Αν. Σκαρμούτσο, το 2ο Δημοτικό Σχολείου Μεσολογγίου και το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μεσολογγίου την Παρασκευή, 5 Ιουνίου 2015 υλοποίησαν δράση ενημέρωσης-ευαισθητοποίησης στην πλατεία Λουκή Ακρίτα, στο πλαίσιο του παγκόσμιου εορτασμού της Ημέρας Περιβάλλοντος.

Με σύνθημα του φετινού εορτασμού «Επτά δισεκατομμύρια ζωές. Ένας πλανήτης. Κατανάλωσε με προσοχή», η δράση περιελάμβανε ενημέρωση των μαθητών για τα παγκόσμια περιβαλλοντικά προβλήματα με στόχο την προώθηση της έννοιας της αειφόρου κατανάλωσης και παραγωγής, της υπεύθυνης διαχείρισης των φυσικών πόρων του πλανήτη μας που μπορεί να οδηγήσει στην ευημερία της ανθρωπότητας, του περιβάλλοντος και της οικονομίας.

Μέσα από διαλογική συζήτηση με τους μαθητές τέθηκαν και απαντήθηκαν ερωτήματα όπως «Τι ανάγκες έχουμε καθημερινά;», «Ποιος μας καλύπτει αυτές τις ανάγκες;», «Υπάρχει κανείς που να μπορεί να υποστηρίξει ότι δε χρειαζόμαστε το περιβάλλον;», «Τι προβλήματα αντιμετωπίζει το περιβάλλον;», «Πώς προσέχουμε το περιβάλλον;».

Το «λόγο» διαδέχτηκε το «έργο» και οι μαθητές έπιασαν αξίνες και τσάπες για να φυτέψουν σπόρους στην πλατεία Λουκή Ακρίτα, δίνοντας το στίγμα της εποχής που απαιτεί υπεύθυνη δράση και μέτρα προστασίας του περιβάλλοντος. Οι μαθητές ήρθαν σε επαφή με το χώμα, χάρηκαν τη συμμετοχή τους στη δράση και γύρισαν στο σχολείο διαμηνύοντας σε όλους δυνατά το σύνθημα της μέρας: ««Επτά δισεκατομμύρια ζωές. Ένας πλανήτης. Κατανάλωσεμε προσοχή!»