Τα συν και πλην

Η επιλογή του Πορτογάλου στον Παναιτωλικό αφορά και τις ακαδημίες διότι έχει μεγάλη εμπειρία, αφού ήταν επί μακρόν στα τμήματα υποδομής της Σπόρτινγκ Λισσαβόνας. Πιθανότατα η προσδοκία της Διοίκησης είναι να ασχοληθεί και στα τμήματα αυτά. Προτιμά την διάταξη 4-3-3 με ταχύτητα στις πτέρυγες και έχοντας θητεύσει δίπλα στον Μπέντο, στην Σπόρτινγκ και την Εθνική Πορτογαλίας, εκτιμάται πως αποκόμισε πολύτιμες παραστάσεις.
Στον αντίποδα ο Παναιτωλικός γίνεται μόλις η δεύτερη ομάδα του ως πρώτου προπονητή, καθώς μόνο πέρσι δούλεψε στην Μαρίτιμο και μάλιστα όχι με ιδιαίτερη επιτυχία. Δημοσιεύματα στην Πορτογαλία είχαν κάνει λόγο για προβλήματα στα αποδυτήρια, τα οποία ο 42χρονος τεχνικός αδυνατούσε να διαχειριστεί.

Ο σχεδιασμός
Είναι βέβαιο πως ο Παναιτωλικός έχει κάνει προεργασία και έχει ορίσει μεταγραφικούς στόχους εντός και εκτός Ελλάδας. Ωστόσο με τον Πορτογάλο διαφοροποιούνται ορισμένα πράγματα, κυρίως λόγω της αγωνιστικής φιλοσοφίας του, η οποία λογικά θα είναι άλλη από αυτή της εγχώριας πραγματικότητας. Αποκτά επίσης ενδιαφέρον κατά πόσο ο Πόντες θέλει να έχει το πρόσταγμα στον μεταγραφικό τομέα. Δίπλα του βρίσκεται ο Αλέξανδρος Μανιάτογλου (φωτο), άνθρωπος που συνεργάστηκε με τον πρώην ομοσπονδιακό τεχνικό Φερνάντο Σάντος.