Και ξερό… ταπί

Δεν υπάρχει άλλη περιοχή της Ελλάδας όπου το 60% και πλέον των γηπέδων να είναι ακόμα ξερά. Συχνά στο άκουσμα αυτής της πραγματικότητας προξενείται απορία στον ποδοσφαιρικό και δημοσιογραφικό κόσμο της υπόλοιπης Ελλάδας. Στην Α΄Κατηγορία δεν γίνονται αγώνες σε τέτοια γήπεδα  τα τελευταία χρόνια, αλλά μερικές ομάδες κάθε χρόνο αναγκάζονται να «ξενιτεύονται», διότι δεν  διαθέτουν χλοοτάπητα στο δικό τους γήπεδο.

Τέτοιες ομάδες είναι η Φλόγα Παλαιομάνινας και ο Αετός Σταμνάς, οι οποίες αγωνίζονταν σε Δοκίμι και Αγγελόκαστρο, αντίστοιχα. Μάλιστα ο Αετός με τον υποβιβασμό του πρέπει να επιστρέψει στο γήπεδο της Σταμνάς και βρίσκεται σε… μαύρο χάλι. Το ίδιο ισχύει και για τον Προμηθέα Γαβρολίμνης (ΑΟ Χάλκειας πλέον) που αναγκάζεται να χρησιμοποιεί το γήπεδο του Αντιρρίου, αφού της Γαβρολίμνης είναι ακόμα ξερό. Από τις ομάδες που ανέβηκαν θα έχει πρόβλημα και θα πρέπει να βρει γήπεδο ο Κεραυνός Μυρτιάς, επίσης και ο Αλικυρναϊκός Αγίου Θωμά, που ήδη έπαιζε στο Ενωσιακό γήπεδο κι όχι στο ξερό του χωριού.

Στην Β΄Κατηγορία ξερό γήπεδο χρησιμοποιούσαν  στο Κεφαλόβρυσο , στον Άγιο Κωνσταντίνο (φωτο σε ματς του ΠΑΟ Αγρινίου), στη Μεγάλη Χώρα, στην Ποταμούλα, στην Παντάνασσα, στον Εμπεσσσό, στο Μοναστηράκι, στην Στάνου, στο Μύτικα, στην Κατούνα, στο Θύρειο, στον Αετό, στην Κανδήλα, ενώ ξερό είναι και το γήπεδο για την ΑΕ Τρύφου.

Στην Γ΄ΕΠΣΝΑ ελάχιστες ομάδες έπαιζαν σε χόρτο. Στα υπόλοιπα… ξεραΐλα. Γαλατάς, Στάδιο Νεοχωρίου, Μάστρου, Μπούκα, Λεπενού, Μακρυνού, Ελαιόφυτο, Ρίγανη, Σκουτερά, Άγιος Ανδρέας, Ρηγανάς (Αγρίνιο), Σκουρτού, Κεχρινιά, Σπάρτο, Χρυσοβίτσα, Αρχοντοχώρι, Μπαμπίνη… και σίγουρα κάποια διέφυγαν της καταγραφής.