Κλειστά αύριο τα φαρμακεία και στην Αιτωλ/νία

Εικοσιτετράωρη προειδοποιητική απεργία από τους φαρμακοποιούς.
Το ερχόμενο Σάββατο θα αποφασίσουν για την μετέπειτα στάση τους.

Μετά από απόφαση που έλαβε το Δ.Σ του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, αύριο τα φαρμακεία σε όλη τη χώρα θα είναι κλειστά. Η εικοσιτετράωρη αυτή απεργία γίνεται ούτως ώστε οι φαρμακοποιοί να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην απελευθέρωση των σημείων διανομής των μη υποχρεωτικών συνταγογραφούμενων φαρμάκων (ΜΗΣΥΦΑ). Εκτιμούν, ότι η απελευθέρωση δεν θα ωφελήσει τους ασφαλισμένους, αλλά αντιθέτως θα τους επιβαρύνει, την στιγμή μάλιστα που έχουν την χαμηλότερη τιμή στην Ευρώπη
Ο ΠΦΣ έχει προγραμματίσει Γενική Συνέλευση το ερχόμενο Σάββατο 13 Ιουνίου, προκειμένου να καθορίσει την περαιτέρω στάση του και αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων, αφού η αυριανή εικοσιτετράωρη απεργία είναι προειδοποιητική.
Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αιτωλ/νίας εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: «Δυστυχώς το ελληνικό φαρμακείο παραμένει στόχος του μεγάλου κεφαλαίου και των πολυεθνικών και συνεχίζει να βάλετε από ανθρώπους που εφαρμόζουν ακραίες νεοφιλελεύθερες πολιτικές. Δεν μας ξαφνιάζει αυτό όμως, αλλά το γεγονός ότι αυτές οι ακραίες προτάσεις βρίσκουν ευήκοα ώτα στους κόλπους μιας “αριστερής κυβέρνησης” , κεντρικό σύνθημα τις οποίας υπήρξε “ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ”.
Τα Μ.Υ.ΣΥ.ΦΑ ΕΊΝΑΙ ΦΑΡΜΑΚΑ. Με παρενέργειες και αλληλεπιδράσεις με άλλα φάρμακα και τροφές. Στη πραγματικότητα τα λεγόμενα Μ.Υ.ΣΥ.ΦΑ. (στο εξής ΜΗ.Α.ΦΑ.) είναι φάρμακα που απλώς δεν αποζημιώνονται από τα ασφαλιστικά ταμεία προκειμένου να μην επιβαρύνουν το προϋπολογισμό τους.
Τα ΜΗ.Α.ΦΑ. σε όσες χώρες “απελευθερώθηκε” η αγορά τους όχι μόνο δεν παρατηρήθηκε δημοσιονομικό όφελος ή όφελος για τους ασφαλισμένους αλλά αυξήθηκαν τα κόστη νοσηλείας για τα ασφαλιστικά ταμεία μίας και οι δηλητηριάσεις κατέγραψαν κατακόρυφη άνοδο.
Όσο για το μύθο της πτώσης τις τιμής τους αρκεί μια ματιά στις τιμές όπου υπάρχει απελευθερωμένη τιμή και στις χώρες (όπως η Ελλάδα) οπού υπάρχει κρατική διατίμηση για να πείσει και τον πιο δύσπιστο.
Ως Επιστήμονες Φαρμακοποιοί καλούμε τη κυβέρνηση να μην ενδώσει στις πιέσεις και να εμμείνει στη προστασία της δημόσια υγείας. Το φάρμακο είναι αγαθό στην πρόσβαση του οποίου πρέπει να έχουν Δικαίωμα όλοι!
Τέλος μας εξοργίζει το γεγονός ότι την ώρα που η πλειοψηφία των συναδέλφων μας βρίσκονται στα πρόθυρα χρεοκοπίας λόγω της καθυστέρησης πληρωμών των οφειλών του ΕΟΠΥΥ, η κυβέρνηση στερεί και δίνει βορά στις πολυεθνικές τη μοναδική πηγή ρευστότητας του Ελληνικού φαρμακείου και μοναδικού κυττάρου της πρωτοβάθμιας υγείας της χώρας. Την ΤΕΤΑΡΤΗ 10/6 ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΤΙΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ ΑΠΕΡΓΟΥΝ
ΔΙΕΚΔΙΚΟΝΤΑΣ:
– ΤΗ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΟΥ ΦΑΡΜΑΚΟΥ ΣΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΤΟΥ ΧΩΡΟ,ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΚΑΙ ΤΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΟΡΟΥ Μ.Υ.ΣΥ.ΦΑ. Όλα τα φάρμακα πρέπει να συνταγογραφούνται από τον ΙΑΤΡΟ, να διατίθενται αποκλειστικά από τον ειδικό επιστήμονα ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟ και να αποζημιώνονται από τα ασφαλιστικά ταμεία.
– ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΑΣ.
– ΤΗ ΚΑΤΑΡΗΣΗ ΤΩΝ ΑΛΥΣΙΔΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΑΔΕΙΩΝ.
– ΤΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ 1€ ΑΝΑ ΣΥΝΤΑΓΗ
-ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΤΙΜΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ ΣΕ ΛΟΓΙΚΑ ΕΠΙΠΕΔΑ.
– ΤΗ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΕΚΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ.
-ΤΗΝ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΕΠΑΝΔΡΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΟΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ.
ΔΕ ΖΗΤΟΥΜΕ ΔΗΛΑΔΗ ΤΙΠΟΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΡΑΞΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΙΣ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΤΗΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ.
ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΟΧΙ ΓΙΑ ΛΙΓΟΥΣ!!!
Ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Τριχωνίδας κ. Βαγγέλης Παπαθανασόπουλος δήλωσε: «Έχουνε εφεύρει την μέθοδο του εκφοβισμού με τα ΜΥΣΥΦΑ. Κανένα κέρδος δεν πάει ούτε στο κράτος ούτε στον ασθενή. Παγκοσμίως, όπου και αν έχουν πάει προς πώληση φάρμακα σε super market η τιμή τους αυξήθηκε κατακόρυφα. Εξαργυρώνουν πολιτικές επιταγές. Ο ΕΟΠΥΥ επίσης, μας χρωστάει εξακόσια εκατομμύρια ευρώ και για τον Φεβρουάριο πλήρωσε μόνο το 48% των χρωστούμενων».
Κων/νος Χονδρός