Παρεξήγηση επαναλαμβανόμενη

Η περίπτωση της καταγγελίας του Ναυπακτιακού Αστέρα, ότι είχε ελλειπή ενημέρωση από την ΕΠΣ και προσωπικά τον πρόεδρό της, Τάκη Παπαχρήστο (φωτο), όσον αφορά τον ισχύον κανονισμό για τις ισοβαθμίες στα play offs της Α΄ΕΠΣΝΑ, ήταν συγκεκριμένη. Ωστόσο απάντηση δεν έχει δοθεί δημοσίως ούτε από την Ένωση, ούτε από τον πρόεδρό της και ο καθένας μπορεί να υποθέσει κατά το δοκούν, δηλαδή ή ότι υπήρξε άγνοια, είτε ότι υπήρξε διάκριση μεταξύ των ομάδων. Το κακό είναι ότι το ίδιο ακριβώς φαίνεται να συνέβη και στα μπαράζ των δευτεραθλητών της Β΄Κατηγορίας…

Να θυμίσουμε πως ο Ναυπακτιακός Αστέρας κατήγγειλε δημοσίως πως πριν το ματς των play offs με την ΑΕ Μεσολογγίου απευθύνθηκε στον πρόεδρο της ΕΠΣΝΑ για το τι ισχύει ως προς τα κριτήρια στις ισοβαθμίες και πήρε την απάντηση πως ο κ. Παπαχρήστος δεν ήξερε ακριβώς. Όμως το ματς έγινε πριν αποσαφηνιστεί το ζήτημα από την ΕΠΟ και ο Αστέρας ενώ είχε το αποτέλεσμα που (όπως αποδείχθηκε τελικά) τον ευνοούσε επεδίωκε να πετύχει κι άλλο γκολ με συνέπεια να σκοράρει η ΑΕΜ και να του πάρει το πλεονέκτημα σε ισοβαθμία, κάτι που άλλαξε εντελώς τις ισορροπίες των μπαράζ. Όπως προκύπτει από τα γεγονότα και τοποθετήσεις από την πλευρά της ΑΕΜ σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η ομάδα του Μεσολογγίου γνώριζε ακριβώς τι ισχύει. Ο δε Ναυπακτιακός αναφέρει επιλεκτική ενημέρωση από την ΕΠΣ, που αν ισχύει αποτελεί δόλο σοβαρής μορφής κι αν δεν ισχύει φανερώνει άγνοια – με ότι αυτό συνεπάγεται- της ΕΠΣ.

Νέο κρούσμα
Εξήγηση περί του θέματος, παρότι η καταγγελία του Ναυπακτιακού έγινε στις 27 Απριλίου, δεν έχει δοθεί ακόμα από την ποδοσφαιρική Αρχή της Αιτωλοακαρνανίας, κάτι που μπορεί να ερμηνευτεί και ως απόλυτη ενοχή. Πολύ περισσότερο όταν διαπιστώνεται πλέον νέο κρούσμα με τα ίδια χαρακτηριστικά στα μπαράζ των δευτεραθλητών της Β΄Κατηγορίας. Ο ΠΑΟ Καλυβίων στο πρώτο ματς νίκησε 4-0 τον Ηρακλή Αστακού και «βούιξαν» τα τοπικά ΜΜΕ ότι λόγω των πολλών γκολ που πέτυχε είχε μεγάλο αβαντάζ για την πρώτη θέση αυτών των μπαράζ, αλλά και οι άνθρωποι των ομάδων είχαν την ίδια εντύπωση. Η ΕΠΣ δεν παρενέβη σ’ αυτή την εντύπωση που ήταν τελικά λανθασμένη, όπως εκ των πραγμάτων αποδείχθηκε με τον ορισμό νέου μπαράζ ανάμεσα σε Ένωση Ευηνοχωρίου και Θύελλα Παραβόλας στα ίδιου καθεστώτος μπαράζ των τριταθλητών.

Αυτή η λάθος εντύπωση, όμως, έχει και σοβαρότατες προεκτάσεις. Διότι όπως πληροφορούμαστε από τον ΠΑΟ Καλυβίων, ρωτώντας τι γνώριζαν στα αποδυτήρια, η Διοίκησή του είχε ρωτήσει στην ΕΠΣ (υπάλληλό της) αν ισχύει σίγουρα η διαφορά τερμάτων και πήρε την απάντηση ότι ισχύει, πράγμα που μετέφερε σε προπονητή και παίκτες. Στο δεύτερο αγώνα ο ΠΑΟΚ αντιμετώπιζε τον Αλικυρναϊκό Αγίου Θωμά και του έκανε η ισοπαλία για να πάρει την άνοδο, αλλά έπαιξε για την νίκη και την πήρε με σκορ 2-1. Όμως από την πλευρά του Αλικυρναϊκού πάσχιζαν μέχρι «θανάτου» για την ισοπαλία και ρίσκαραν να χάσουν με μεγαλύτερο σκορ, η οποία ισοπαλία βάσει όσων είχαν γίνει γνωστά ήταν περιττή. Διότι θα αντιμετώπιζε στον τρίτο και τελευταίο αγώνα τον Ηρακλή Αστακού με τις δύο ομάδες χωρίς βαθμό κι όποια κέρδιζε θα καταλάμβανε την δεύτερη προνομιούχο θέση, ενώ στην ισοπαλία ευνοούνταν ο Αλικυρναϊκός, αφού – σύμφωνα με όσα όλοι οι άλλοι γνώριζαν- είχε χάσει με μικρότερο σκορ από τον ΠΑΟΚ . Όμως η ομάδα του Αγίου Θωμά ήθελε πάσει θυσία την ισοπαλία με αυτή των Καλυβίων (κι έγιναν πολλά που δεν γράφονται) προφανώς γνωρίζοντας ότι δεν μετράει ο συντελεστής των γκολ και το ισόπαλο αποτέλεσμα με τον Ηρακλή θα οδηγούσε σε νέο μεταξύ τους μπαράζ (όπως στους τριταθλητές). Όπως πληροφορούμαστε, επίσης, την λανθασμένη εντύπωση πως μετράει ο συντελεστής των γκολ και ότι αυτό τους έφερνε σε μειονεκτική θέση, είχαν και οι άνθρωποι του Αστακού και η ομάδα τους έπαιξε μόνο για τη νίκη, ρισκάροντας ενώ δεν χρειάζονταν, αφού με ισοπαλία θα είχαν κι άλλη ευκαιρία σε νέο αγώνα κατάταξης που θα ακολουθούσε.

Εκείνοι του ΠΑΟΚ ωστόσο είχαν σίγουρα λανθασμένη πληροφόρηση από την ΕΠΣΝΑ όπως ισχυρίζονται. Βέβαια, τελικά, νίκησε ο Αλικυρναϊκός τον Ηρακλή και το θέμα πέρασε χωρίς «θόρυβο». Κι αν κάτι έχουμε πληροφορηθεί λανθασμένα αναμένουμε την τοποθέτηση της ΕΠΣ και στα δύο ζητήματα των μπαράζ (Α΄και Β΄Κατηγορίας), ώστε μα μην μείνουν «σκιές». Στον αντίποδα, όμως, εφόσον τα γεγονότα έχουν όπως τα πληροφορούμαστε τίθεται μέγα θέμα ηθικής τάξεως και εάν οι ομάδες δεν μπορούν να εμπιστεύονται την ποδοσφαιρική τους Αρχή για την σωστή ενημέρωση οδηγούμενες σε αποπροσανατολισμό, έρχονται ακόμα πιο «μαύρες» μέρες για το ερασιτεχνικό μας ποδόσφαιρο. Ευχή όλων μας πρέπει να είναι μια ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΗ τοποθέτηση της ΕΠΣΝΑ που να διαψεύδει τόσο το Ναυπακτιακό, όσο και το ζήτημα της παραπληροφόρησης στα μπαράζ της Β΄Κατηγορίας.