Διαβάστε την επιστολή του Συλλόγου Πολυτέκνων Αγρινίου και Περιχώρων στον Υπουργό Παιδείας

ΘΕΜΑ: "Μετεγγραφές φοιτητών πολύτεκνων οικογενειών" Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ, Πλειστάκις μέχρι σήμερα ο Σύλλογός μας καθώς και η Ανωτάτη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος έχουμε διαμαρτυρηθεί κατά το…

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ - ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ - ΦΟΙΤΗΤΕΣ

ΘΕΜΑ: "Μετεγγραφές φοιτητών πολύτεκνων οικογενειών"

Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,

Πλειστάκις μέχρι σήμερα ο Σύλλογός μας καθώς και η Ανωτάτη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος έχουμε διαμαρτυρηθεί κατά το πρόσφατο παρελθόν για το απαράδεκτο καθεστώς που ισχύει στις μετεγγραφές φοιτητών των πολύτεκνων οικογενειών, χωρίς δυστυχώς να εισακουστούμε για να επιλυθεί αυτό το μέγα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι χιλιάδες πολύτεκνες οικογένειες.
Ενόψει της νέας φοιτητικής περιόδου επανερχόμαστε και σας ζητάμε να ενσκήψετε με ενδιαφέρον στο πρόβλημα αυτό και να δώσετε την πρέπουσα λύση.

Εμείς δεν ζητάμε προνομιακή και προκλητική μεταχείριση και εύνοια για τα παιδιά μας σχετικά με τη βαθμολογία εισαγωγής στα ΑΕΙ και ΤΕΙ. Ότι ισχύει για όλους τους ΄Ελληνες και Ελληνίδες να ισχύει και για τα παιδιά μας και μάλιστα είμαστε υποστηρικτές της καθιέρωσης της βάσης του δέκα (10) για την είσοδο των υποψηφίων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και δεν υποστηρίζουμε καθόλου τις διατάξεις εκείνες που δίνουν τη δυνατότητα της  "αιώνιας φοίτησης" στα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Εμείς ζητάμε να νομοθετηθεί η δυνατότητα φοίτησης των παιδιών των πολύτεκνων οικογενειών στην ίδια πόλη.

Δεν αντέχει η πολύτεκνη οικογένεια να σπουδάζει δύο ή περισσότερα παιδιά σε διαφορετικές πόλεις, γι΄ αυτό ζητάμε την άμεση παρέμβαση σας, έτσι ώστε τα παιδιά των πολύτεκνων οικογενειών να μπορούν να μετεγγραφούν στην πόλη που σπουδάζουν τα αδέλφια τους.

Οι λόγοι είναι αυτονόητοι και δεν χρειάζεται να επιχειρηματολογήσουμε , απλώς επισημαίνουμε το αναμφισβήτητο γεγονός, ότι η οικονομική κρίση που βιώνουμε ως Λαός, πλήττει ακόμη περισσότερο την πολύτεκνη οικογένεια, η οποία δοκιμάζεται σκληρά.

Ελπίζουμε στην άμεση παρέμβασή σας για την επίλυση του σοβαρού αυτού θέματος.

ΜΕ ΤΙΜΗ
ΔΗΜ. ΝΤΑΟΥΛΑΣ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΩΝ. ΓΚΡΙΖΗΣ, Α' ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΕΡΜΙΑΣ ΝΤΖΑΛΑΣ, Β' ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΩΝ. ΚΟΥΚΟΠΟΥΛΟΣ, ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΠΑΝ. ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΟΣ, ΤΑΜΙΑΣ
ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΔΑΤΟΥ, ΕΦΟΡΟΣ ΔΗΜ ΣΧΕΣΕΩΝ
π. ΧΡΙΣ.ΔΑΒΡΑΖΟΣ, ΜΕΛΟΣ
ΗΛΙΑΣ ΓΙΩΤΗΣ, ΜΕΛΟΣ
ΠΑΝ ΚΑΝΤΑΝΗΣ, ΜΕΛΟΣ
ΔΗΜ. ΚΡΟΚΙΔΑΣ, ΜΕΛΟΣ
ΠΑΝ. ΚΟΥΤΡΟΜΑΝΟΣ, ΜΕΛΟΣ