Φινάλε για τις πανελλαδικές

Βατά τα θέματα των αρχών οικονομίας

Φινάλε για τις πανελλαδικές

Με το μάθημα Αρχές Οικονομίας τελείωσαν και φέτος οι πανελλαδικές, στις οποίες οι μαθητές δυσκολεύτηκαν περισσότερο στα Μαθηματικά και την Φυσική Κατεύθυνσης. Αναμένονται να ξεκινήσουν οι επαναληπτικές και οι εξετάσεις για τα ειδικά μαθήματα

 

Ολοκληρωθήκαν χθες οι Πανελλαδικές εξετάσεις με το μάθημα Αρχές Οικονομίας. Σύμφωνα με μαθητές που μας μίλησαν, επώνυμα και ανώνυμα, στο μάθημα αυτό τα θέματα ήταν πολύ εύκολα καθώς κάποιος διαβασμένος μαθητής, θα μπορούσε να γράψει πάρα πολύ καλά. Πιθανότατα, κάποιοι εξεταζόμενοι δυσκολεύτηκαν στα τελευταία ερωτήματα των ασκήσεων, αλλά με μια δεύτερη σκέψη, όποιο πρόβλημα και αν συνάντησαν ξεπέραστηκε.

«Για έναν καλά προετοιμασμένο μαθητή τα θέματα ήταν βατά και έγραφε άνετα δέκα εννιά. Δεν αντιμετωπίσαμε δυσκολίες, ούτε στη θεωρία, ούτε στις ασκήσεις, ήταν κάποια πράγματα που ήταν sos. Πιστεύω ότι γενικά για τις φετινές εξετάσεις τα Μαθηματικά και η Φυσική κατεύθυνσης ήταν πολύ δύσκολα, τα δυσκολότερα  όλων των ετών. Πολλοί συμμαθητές μου συμφωνούν με την άποψη αυτή. Περιμένουμε όλοι να πέσουνε οι βάσεις» δήλωσε ο Αλέξανδρος Στράτος. «Γενικώς, τα θέματα ήταν βατά στο μάθημα αυτό. Τα Μαθηματικά και η Φυσική Κατεύθυνσης ήταν πραγματικά πολύ δύσκολα, αυτό έχω ακούσει απ όλους. Περιμένουμε να πέσουν οι βάσεις. Η στόχευσή μου είναι η ΑΣΟΕ. Θα δούμε αν θα τα καταφέρουμε. Φέτος οι εξετάσεις ήταν πολύ δυσκολότερες σε σύγκριση με πέρσι» δήλωσε ο Νίκος Παπανικολάου. «Εύκολα ήταν τα θέματα, και στη θεωρία και οι ασκήσεις. Τα δύο τελευταία ερωτήματα των ασκήσεων ήθελαν λίγο παραπάνω σκέψη, αλλά ήταν εύκολες. Γενικά, οι εξετάσεις φέτος πιστεύω ότι ήταν λίγο πιο δύσκολες απ ότι ήταν πέρσι. Η φυσική και τα μαθηματικά κατεύθυνσης ήταν φέτος τα δυσκολότερα μαθήματα. Η στόχευσή μου είναι η Σχολή Αξιωματικών Αστυνομίας στην Αθήνα».

Finale Paneladikon 2015

Οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων θα πραγματοποιηθούν από την Τετάρτη 17 έως και  την Τετάρτη 24 Ιουνίου. Η Υγειονομική Εξέταση και Πρακτική Δοκιμασία των υποψηφίων για εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (Τ.Ε.Φ.Α.Α.) θα διεξαχθεί από την Δευτέρα 15 Ιουνίου έως και την Παρασκευή 26 Ιουνίου, ενώ οι επαναληπτικές Πανελλαδικές εξετάσεις των Γ.Ε.Λ θα αρχίσουν την Τρίτη 9 Ιουνίου.

Οι βαθμοί των υποχρεωτικών μαθημάτων θα ανακοινωθούν το τρίτο δεκαήμερο του Ιουνίου, ενώ οι βάσεις μετά και από τις 20 Αυγούστου. Στο μεταξύ, οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει ηλεκτρονικά το μηχανογραφικό τους δελτίο, αφού πρώτα παραλάβουν τον προσωπικό τους κωδικό ασφαλείας από τα σχολεία τους.

Στις επαναληπτικές εξετάσεις θα συμμετάσχουν μαθητές που δικαιολογημένα δεν συμμετείχαν στις κανονικές εξετάσεις. Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό των εξετάσεων αυτών είναι ότι οι μαθητές δεν θα εξεταστούν στα σχολεία τους, αλλά σε σημεία μακριά από την περιοχή τους. Σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας, οι υποψήφιοι που κατέθεσαν αίτηση-δήλωση συμμετοχής στις πανελλαδικές εξετάσεις σε ΓΕ.Λ των Περιφερειακών Δ/νσεων Εκπαίδευσης Κρήτης, Νοτίου Αιγαίου, Βορείου Αιγαίου, Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας, Ιονίου, Στερεάς Ελλάδας και Αττικής θα εξεταστούν στο εξεταστικό κέντρο της Αττικής που έχει οριστεί να είναι το 3ο ΓΕΛ Πειραιά (Κ. Μαυρομιχάλη 14, Πειραιάς, τκ.18545, τηλ.2104122916 & 2104132494). Οι υποψήφιοι, που κατέθεσαν αίτηση-δήλωση συμμετοχής στις πανελλαδικές εξετάσεις σε ΓΕΛ των Περιφερειακών Δ/νσεων Εκπαίδευσης Ηπείρου, Θεσσαλίας, Δυτικής Μακεδονίας, Κεντρικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης θα εξεταστούν στο εξεταστικό κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Αντίστοιχα, κατανέμονται και οι υποψήφιοι με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες (για προφορική εξέταση) στα δύο Βαθμολογικά Κέντρα: Το 32ο Βαθμολογικό Κέντρο στην Α΄ Διεύθυνση Δ.Ε. Αθήνας με έδρα το 5ο Γυμνάσιο Ηλιούπολης – Βουλιαγμένης 521 – τ.κ. 16341, Ηλιούπολη και το 53ο Βαθμολογικό Κέντρο στη Διεύθυνση Δ.Ε. Δυτικής Θεσσαλονίκης με έδρα το 1ο Γυμνάσιο Αμπελοκήπων.

Κων/νος Χονδρός