Ασεβείς «μπουκαδόροι» Μπήκαν από τη σκεπή στην Αγία Μαρίνα

Μπήκαν από τη σκεπή  στην Αγία Μαρίνα

Ασεβείς «μπουκαδόροι»

Κατέστρεψαν αγιογραφίες και προκάλεσαν ζημιές

 

Άγνωστοι εισέβαλαν στο ξωκλήσι της Αγίας Μαρίνας στην Καμαρούλα με σκοπό να κλέψουν. Ο τρόπος που μπήκαν μέσα μαρτυρά την βαρβαρότητα και τον βανδαλισμό, αφού αφαίρεσαν τις πέτρινες πλάκες της σκεπής και έσπασαν το ταβάνι, πηδώντας στο εσωτερικό. Ψάχνοντας ανεπιτυχώς να αφαιρέσουν χρήματα ή κάτι πολύτιμο προκάλεσαν ζημιές στο ξωκλήσι, αδιαφορώντας για την ιερότητα του τόπου.

Η βαρβαρότητα αυτή έγινε αντιληπτή σήμερα το πρωί, ενώ κατ ευθείαν ενημερώθηκε η αστυνομία, η οποία στέλνοντας κλιμάκιο στο σημείο προχώρησε στις νόμιμες διαδικασίες.

Η αποκατάσταση των ζημιών είναι πολυδάπανη, γι αυτό πρέπει όλοι οι κάτοικοι της περιοχής να συνεισφέρουν οικονομικά από την πλευρά τους. Να σημειώσουμε ότι πολλές εκ των εργασιών που έχουν γίνει όλα αυτά τα χρόνια στο ξωκλήσι της Αγίας Μαρίνας είναι από συνεισφορές πιστών και κυρίως από προσωπική μέριμνα αλλά και εργασία του εφημέριου του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Καμαρούλας, όπου ανήκει και το ξωκλήσι, Αρχιμανδρίτη Καλλίνικου Γεωργιάδη, ο οποίος ξεκίνησε ήδη νέο αγώνα δρόμου για να αποκατασταθεί η ζημιά.

Κων/νος Χονδρός