Συνάντηση του Απ. Κατσιφάρα με το Σύλλογο Εργαζομένων της Π.Ε. Αχαΐας

Ενίσχυση σε προσωπικό, εφαρμογή νέου συστήματος επιλογής προϊσταμένων από το ΥΠ.ΕΣ., τροποποίηση του οργανισμού και νομική υποστήριξη στη συνάντηση του Απ. Κατσιφάρα με το Σύλλογο Εργαζομένων της Π.Ε. Αχαΐας

 

Οι μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό, η τροποποίηση του οργανισμού της Περιφέρειας, η εφαρμογή νέου συστήματος επιλογής προϊσταμένων από το Υπουργείο Εσωτερικών, καθώς και το ζήτημα της νομικής υποστήριξης, τέθηκαν στο επίκεντρο της σύσκεψης που είχαν ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας με το Σύλλογο των Υπαλλήλων Π.Ε.  Αχαΐας.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο πρόεδρος Νίκος Κατριβέσης, η γραμματέας Όλγα Γιαννακιτσίδου, ο ταμίας Γιώργος Βανταράκης, ο σύμβουλος Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων Μιχάλης Μαρτίνης και τα μέλη Νίκος Δεπούντης και Κωνσταντίνος Πάνας.

Μείζονος σημασίας, όπως τόνισε και ο Περιφερειάρχης, είναι το θέμα που έθεσε ο Σύλλογος για την ενίσχυση σε προσωπικό, αφού παρουσιάζοντα σοβαρά προβλήματα εξαιτίας των ελλείψεων σε υπαλλήλους σε όλες τις Υπηρεσίες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Ιδιαίτερο πρόβλημα εμφανίζεται στις Διευθύνσεις Τεχνικών Έργων και Μεταφορών, όπου οι ελλείψεις αγγίζουν το 50%, ενώ προβλήματα υπάρχουν ιδίως σε κρίσιμες ειδικότητες, όπως πολιτικών και τοπογράφων μηχανικών, κτηνιάτρων, γεωπόνων, καθώς και τεχνικού προσωπικού.

«Οι ανάγκες μας σε προσωπικό είναι μεγάλες και ήδη έχουμε κάνει κινήσεις προς τα συναρμόδια Υπουργεία για να προχωρήσουν οι διαδικασίες για πρόσληψη υπαλλήλων που θα ανακουφίσουν τους ήδη υπάρχοντες εργαζόμενους, αλλά και θα βοηθήσουν για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών» υπογράμμισε ο κ. Κατσιφάρας. Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας από το 2011 μέχρι και σήμερα έχει υποστεί μείωση κατά 32% του προσωπικού της, ενώ ο μέσος όρος της μείωσης όλων των Περιφερειών της χώρας είναι στο 19%.

Επιπλέον, στη συνάντηση συζητήθηκε το θέμα της τροποποίησης του Οργανισμού της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

«Στόχος μας πάντοτε είναι η βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες και το δημόσιο συμφέρον» υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης, ενώ ήδη όπως τόνισε έχει δοθεί εντολή προς την αρμόδια Διεύθυνση ώστε να προχωρήσουν οι διαδικασίες και να είμαστε έτοιμοι μέσα στο επόμενο τρίμηνο όσον αφορά τον Οργανισμό.

Παράλληλα, στη συνάντηση συζητήθηκε το θέμα επιλογής προϊσταμένων, με την εφαρμογή του νέου συστήματος να είναι ζήτημα του Υπουργείου Εσωτερικών, με τις κρίσεις να έχουν ουσιαστικά «παγώσει» από το 2008. Ο Απ. Κατσιφάρας δεσμεύτηκε άμεσα να αναλάβει πρωτοβουλίες προς την κυβέρνηση ώστε να προχωρήσουν γρήγορα οι σχετικές κρίσεις και να γίνει ορθολογική κατανομή ανάλογα και με τις εκτιμώμενες ανάγκες.

Τέλος, στο επίκεντρο της σύσκεψης τέθηκε και το ζήτημα της νομικής υποστήριξης όλων των υπαλλήλων.