Ο Αλικυρναϊκός το «εισιτήριο»

Δύο από τις τρεις δευτεραθλήτριες ομάδες της Β΄ΕΠΣΝΑ θα εξασφάλιζαν άμεσα την άνοδο στην Α΄Κατηγορία και μετά τον ΠΑΟ Καλυβίων ήταν ο Αλικυρναϊκός Αγίου Θωμά (φωτο aitosports.gr), αφήνοντας στο… ακουστικό του τον ηττημένο με 2-1 Ηρακλή Αστακού. Ο Ηρακλής έχει πλέον την ελπίδα να μείνει κενή μία ακόμα θέση (λόγω συγχωνεύσεων καθώς η ΑΕΜ δεν ανεβαίνει στην Γ΄Εθνική) και να παίξει του χρόνου στην Α΄ΕΠΣΝΑ.
Ο Αλικυρναϊκός Αγίου Θωμά έμεινε πίσω στο σκορ στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, από έναν Ηρακλή, ο οποίος ήθελε μόνο νίκη, που είχε για λογαριασμό του τις ευκαιρίες στο πρώτο μέρος και ο Τριάντης με πλασέ στο 3ο λεπτό της επανάληψης άνοιξε το σκορ. Η συνέχεια ανήκε στον Αλικυρναϊκό, που αρχικά ισοφάρισε στο 66΄ με τον Αχτύπη μετά από ασταθή απόκρουση του Ρηγάλου και παρότι η ισοπαλία εξυπηρετούσε την ομάδα του Αγίου Θωμά, οι παίκτες του το… σιγούρεψαν με ένα δεύτερο γκολ στο 82΄, το οποίο πέτυχε ο Αθανασόπουλος.

ΑΛΙΚΥΡΝΑΙΚΟΣ (Σταμάτης Σαρρής): Τσιώλης, Γιαννόπουλος (55΄Κέσκος), Καρβέλης, Ζέρβας, Ψαθάς, Κάκκος, Βασιλείου (85΄Νικολόπουλος), Μπαλαμπάνης, Αθανασόπουλος, Αχτύπης, Τριφιάτης (90΄Δενδρινός).

ΗΡΑΚΛΗΣ (Γιώργος Λαδάς – Ξενοφώντας Αθανασούλας): Ρηγάλος, Τριάντης, Λιβάνης, Παπαζήσης, Γκάτσης, Ταφάνι, Μπαρμπαρούσης (46΄Γεωργούσης), Λιβάνης Β, Κοντοζήσης (70΄Λαδας), Κοτρώτσος, Τριάντης.

Έχει ελπίδες

Η Α.Ε. Βάλτου νίκησε με 4 – 2 τη Θύελλα Παραβόλας και τερμάτισε στην πρώτη θέση των μπαράζ των τριταθλητριών ομάδων της Β΄ Κατηγορίας, οπότε έγινε αυτόματα η δεύτερη επιλαχούσα ομάδα (μετά τον Ηρακλή Αστακού) για άνοδο στην Α΄ΕΠΣΝΑ, σε περίπτωση που υπάρξει κενή θέση. Στην πραγματικότητα οι πολλές πιθανότητες έχουν να κάνουν με τις εξελίξεις που θα δρομολογηθούν από τις τρεις ομάδες του Θέρμου. Σε περίπτωση που συγχωνευθούν και προτιμήσουν την επιλογή να διατηρήσουν μία ομάδα στην Α΄και μία στην Β΄Κατηγορία, η Α.Ε. Βάλτου θα ανέβει στην Α ΕΠΣΝΑ μαζί με τον Ηρακλή, αλλά εάν το Θέρμο κρατήσει δύο ομάδες στην μεγάλη Κατηγορία αυτή του Χαλκιόπουλου θα περιμένει – με λίγες ελπίδες – εξελίξεις σε κάποιο άλλο μέτωπο.
Η Α.Ε. Βάλτου προηγήθηκε της Πραβόλας στο 25΄ με τον Τσιάκαλο, η Θύελλα ισοφάρισε με κοντινό πλασέ του Σταματελόπουλου στο 40΄ και το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με 2 – 1 από το γκολ του Τύμπα στην εκπνοή του. Ο Τσιάκαλος στο 60΄ και στο 69΄ οδήγησε σκορ στο 4 – 1 και το τελικό 4 – 2 έγινε στο 80΄ από τον Λευτέρη Σταμάτη.

Α.Ε. ΒΑΛΤΟΥ (Ανδρέας Τσάμης): Νέστωρας Δ., Τσάκαλος, Ζώης, Νέστωρας Γ., Ζαχαράκης Σ., Μαργαρίτης, Τσιάκαλος, Ψωμοδότης (75΄ Αντωνίου), Θώδης (75΄ Ζαχαράκης Κ.), Τύμπας, Βαϊνας (75΄ Ζαχαράκης Κ.)

ΘΥΕΛΛΑ (Θόδωρος Μουχάνης): Πριτσούλης, Γιαννακάς, Καλαμπαλίκης (70΄ Σελιμάς), Σταματελόπουλος, Παναγιωτόπουλος, Σταμάτης Γ., Ρεπανίδας, Αλ Γιουσέφ, Σταμάτης Ε., Μπαρδάκης, Δρόσος Γ.

Γιώργος Παπαϊωάννου