Συγχωνεύσεις προ των πυλών

Σε πέντε μέτωπα ομάδων (τεσσάρων της Α΄ΕΠΣΝΑ και μίας της Β΄ΕΠΣΝΑ) έχει τεθεί πολύ έντονα η προοπτική της συγχώνευσης και πολλά θα ξεκαθαρίσουν τις επόμενες ημέρες. Οι τρεις από αυτές προέρχονται από τον Δήμο Θέρμου και ανήκουν στην Α΄Κατηγορία, ο Θέρμιος Απόλλων και οι νεοφώτιστες Αναγέννηση Θέρμου με τον Κεραυνό Μυρτιάς και οι άλλες δύο είναι του Ευηνοχωρίου.
Η Αναγέννηση με τον Κεραυνό έχουν κάνει σημαντικά βήματα και φαίνεται πως πήραν την πρωτοβουλία να βάλουν στο «παιγνίδι» και τον Απόλλωνα, που ανταποκρίθηκε. Το γεγονός ότι οι συζητήσεις αφορούν τρεις ομάδες, προκαλεί περισσότερα εμπόδια. Τα πλάνα που έχουν τεθεί είναι να παραμείνουν ενεργές δύο ομάδες και υπάρχουν δύο προτάσεις: α) να αγωνιστούν αμφότερες στην Α΄ΕΠΣΝΑ, οπότε μένει κενή μία θέση, αλλά στην περίπτωση αυτή οι διοικούντες των ομάδων και οι φίλαθλοι (οι οποίοι θα είναι ουσιαστικά κοινοί) θα διαμελίζονται, διότι θα παίζουν ίδια μέρα και ώρα. β) η μία ομάδα να παίζει στην Α΄και η άλλη στην Β΄, οπότε μένουν κενές δύο θέσεις στην Α΄Κατηγορία.
Το Σαββατοκύριακο θα γίνουν περισσότερες συζητήσεις, ενώ στη Μυρτιά θα γίνει και Διοικητικό Συμβούλιο για να παρθούν αποφάσεις περί του θέματος και στη συνέχεια να συναντηθούν άνθρωποι και των τριών ομάδων. Παράλληλα, αν δεν ευδοκιμήσει κάποιο σχέδιο συγχώνευσης, δημιουργείται γηπεδικό πρόβλημα, αφού υπάρχει μόνο ένα γήπεδο (του Θέρμου). Με δύο ομάδες στην Α΄Κατηγορία μπαίνει κλειδάριθμος και θα αγωνίζονται εναλλάξ, αλλά με τρεις δεν μπορεί να γίνει, διότι είναι απόφαση όλα τα ματς της Α΄ΕΠΣΝΑ να παίζονται ίδια μέρα και ώρα. Για την περίπτωση να μην υπάρξει συγχώνευση, στον Κεραυνό σκέφτονται ως εναλλακτική λύση το γήπεδο της γειτονικής Παραβόλας.
Σενάριο συγχώνευσης υπάρχει έντονα και στο Ευηνοχώρι κι εκεί τα πράγματα είναι και πιο απλά και πιο προχωρημένα. Είχε μάλιστα προγραμματιστεί συνάντηση των ανθρώπων της Ένωσης και της Ακαδημίας για χθες βράδυ. Το κλίμα χθες, όπως και τις προηγούμενες μέρες, έδειχνε πως δύσκολα θα χαλάσει αυτή η συμφωνία.

Γιώργος Παπαϊωάννου