Ο Φίλης στο Αγρίνιο

Για τις 100 μέρες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ,
την διαπραγμάτευση και τις θέσεις της κυβέρνησης

Με αντιδράσεις από μέλος του κόμματος ξεκίνησε η χθεσινή συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Αγρίνιο το θέμα της οποίας ήταν: «Εκατό μέρες κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ: Η διαπραγμάτευση και οι θέσεις της κυβέρνησης». Οι αντιδράσεις αφορούσαν καθαρά εσωκομματικές διαδικασίες στην περιοχή του Αγρινίου.
Ο κ Φίλης, κατά την ομιλία του είπε ότι η εκλογική νίκη του λαού και η εντολή που έδωσε, βρήκε αντιδράσεις στα συμφέροντα εντός και εκτός της χώρας «Επιμένουμε στην προοπτική που αναδείχθηκε από την ψήφο του λαού και όχι τυφλά. Δεν υπογράφουμε μνημόνια» δήλωσε ο κ Φίλης, ο οποίος συνέχισε αναλύοντας τις βασικές επιδιώξεις της κυβέρνησης.

Όπως είπε στους παρευρισκόμενους ο κ Φίλης, οι επιδιώξεις αυτές είναι να μειωθούν τα πρωτόγεννη πλεονάσματα, να υπάρξει ρύθμιση και μείωση του χρέους, να μην μειωθούν οι συντάξεις, οι μισθοί, να υπάρχει κοινωνική ασφάλιση και κοινωνικό κράτος, να μην υπάρξει κοινωνική και οικονομική καταβαράθρωση και να επιτευχθεί αναπτυξιακή βοήθεια.

Πριν ξεκινήσει την ομιλία του ο κ Φίλης μίλησε ο γραμματέας της νομαρχιακής του κόμματος κ Θανάσης Γαλατάς, ο οποίος είπε για την λαϊκή εντολή που εξακολουθεί να στηρίζει την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και για την αναδιάρθρωση του χρέους, κάτι που είναι βασικό για να υλοποιήσει ο ΣΥΡΙΖΑ το πρόγραμμά του.
«Θέλουμε να υπάρξει συμφωνία, αλλά σε καμία περίπτωση επώδυνη για τον λαό και θέλουμε να επιταχύνει το έργο της η κυβέρνηση» είπε ο κ Γαλατάς, ο οποίος έδωσε τον λόγο στην βουλευτή Αιτωλ/νίας του κόμματος κα Μαρία Τριανταφύλλου , η οποία ξεκίνησε δηλώνοντας «χαιρετίζω με ενδιαφέρον την όποια αντιπαράθεση-διαφωνία».

Επί του θέματος, είπε ότι ούτε η διαπραγμάτευση του χρέους, ούτε η κρίση που βιώνουμε είναι το μόνο ζήτημα της Ελλάδας. «Οι κόκκινες γραμμές είναι του λαού και δεν γίνεται να τις υπερβούμε» σημείωσε, ενώ έθεσε τα θέματα που συζητούνται, όπως αυτό της παραγωγικής ανασυγκρότησης, που είναι πρώτης προτεραιότητας και της παιδείας.

Κων/νος Χονδρός