Ερώτηση από τον Κ. Καραγκούνη για τη στάση πληρωμών στο Άκτιο-Αμβρακία

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ και ΔΙΚΤΥΩΝ, κ. Γεώργιο Σταθάκη

ΘΕΜΑ: Στάση πληρωμών για τους εργαζόμενους στο έργο Άκτιο-Αμβρακία.

ΕΡΩΤΗΣΗ

Παύση εργασιών έχει κηρυχθεί εδώ και αρκετό καιρό στο έργο Άκτιο – Αμβρακία. Το έργο ξεκίνησε το 2010 με σκοπό να έχει ολοκληρωθεί και να παραδοθεί ο οδικός άξονας στην κυκλοφορία το 2013. Δύο χρόνια μετά, τα εργοτάξια παραμένουν κλειστά, με αποτέλεσμα να οδηγούνται διακόσιες περίπου οικογένειες σε οικονομικό αδιέξοδο.

Σε συνάντηση επί του θέματος, που είχαν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων με τον Αναπληρωτή Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Χρήστο Σπιρτζή, στις 7/5/2015, οι διαβεβαιώσεις που δόθηκαν για τη λύση του ζητήματος από την κυβέρνηση αφορούν λύσεις που, και ανέφικτες και χρονοβόρες πρόκειται να είναι. Συγκεκριμένα, ακόμα κι αν η Κοινοπραξία κηρυχθεί έκπτωτη, οι νόμιμες διαδικασίες προκειμένου να αναλάβει νέος ανάδοχος θα έχουν ως αποτέλεσμα την εκ νέου και επ΄ αόριστον διακοπή των εργασιών.

Δεδομένης της κατάστασης, και λαμβάνοντας υπόψη ότι, και οι τέσσερις εργολαβίες ανήκουν στον ίδιο ανάδοχο, ο Υπουργός ερωτάται :

Σε ποιες ενέργειες πρόκειται να προβεί προκειμένου να πληρωθούν άμεσα ΟΛΟΙ οι εργαζόμενοι, και να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες στο έργο, καίριας σημασίας προκειμένου να αποκτήσει επιτέλους η περιοχή ένα σοβαρό και ασφαλές οδικό δίκτυο;

Ο ερωτών Βουλευτής
Κωνσταντίνος Καραγκούνης