Σπέρνουν διόδια

Αντίρριο-Γιάννενα:

Σπέρνουν διόδια

10 νέα διόδια στον άξονα της Ιονίας οδού.Τι λέει η Διεύθυνση Δημοσίων Σχέσεων και Marketing της εταιρίας που έχει αναλάβει την κατασκευή του οδικού δικτύου Αντιρρίου Ιωαννίνων. Πόσα διόδια και που θα τοποθετηθούν

Παρά την κατασκευή διοδίων, που γίνεται στην συγκεκριμένη χρονική περίοδο στην παράκαμψη του Αγρινίου, σύμφωνα με την κοινοπραξία «Νέα Οδός», διόδια μέχρι και το τέλος του έτους τουλάχιστον δεν θα λειτουργήσουν, αλλά η κατασκευή τους είναι μέρος των εργασιών που πρέπει να γίνουν. Μόνο για τον μήνα Απρίλιο, σύμφωνα με την Διεύθυνση Δημοσίων Σχέσεων και Marketing της εταιρίας που έχει αναλάβει την κατασκευή του έργου, έχει ολοκληρωθεί μόνο το 53,7% των έργων ενώ οι εργασίες είναι σε εξέλιξη και στα τέσσερα εργοτάξια του υπό κατασκευή του αυτοκινητόδρομου.

Σε γενικότερο επίπεδο, κατασκευές όπως διανοίξεις δρόμων, κατασκευές γεφυρών, ακόμη και κτηρίων αλλά και άλλων τεσσάρων σταθμών διοδίων, στην Κλόκοβα, στο Αγγελόκαστρο, στο Μενίδι και στο Τέροβο θα κατασκευαστούν, αλλά δεν θα λειτουργήσουν, τόσο μέχρι το σύνολο του έργου να φτάσει σε κάποιο συγκεκριμένο στάδιο, όσο και μέχρι να ολοκληρωθεί το στάδιο αυτό, αλλά και να ενημερωθεί και η τοπική κοινωνία.

Εκτός όμως των κύριων σταθμών διοδίων, που προαναφέραμε, θα τοποθετηθούν και πλευρικοί που και αυτοί θα κατασκευαστούν πολύ πριν την λειτουργία τους. Τα σημεία που προβλέπεται να κατασκευαστούν οι πλευρικοί σταθμοί των διοδίων είναι από την κατεύθυνση του Αντιρρίου προς τα Γιάννενα:  στη Γαυρολίμνη, το Μεσολόγγι, στον Κουβαρά, την Αρτα και τον Γοργόμυλο. Συμπεριλαμβάνονται και περιοχές της Ηπείρου, καθώς το σύνολο του έργου είναι από το Αντίρριο έως και τα Γιάννενα και τα χιλιόμετρα του οδικού δικτύου που είναι υπό κατασκευή είναι 197 χλμ, εκ των οποίων έτοιμα είναι μόνο τα κομμάτια των παρακάμψεων του Αγρινίου και της Άρτας. Το ύψος του κόστους των διοδίων, δεν έχει ακόμη διαμορφωθεί, αφού είναι πολύ νωρίς για την λειτουργία τους.

Κων/νος Χονδρός