Χαρίλαος Τρικούπης: «Δεν διοικεί μόνο ένας»

Οι  ομάδες δίνουν τον αγώνα τους καθημερινά για «επιβίωση», σε όλα τα αθλήματα, επαγγελματικές και ερασιτεχνικές, οπότε η ατάκα του Δημήτρη Ρεπάσου του πρόεδρου του Χαρίλαου Τρικούπη στο μπάσκετ, αποκτά μεγαλύτερη αξία για το πώς διοικείται αυτή η ομάδα. Άλλωστε ο Χαρίλαος Τρικούπης έχει επιδείξει αντοχές και ο Δ. Ρεπάσος ανέφερε: «Στην ομάδα μας δεν διοικεί μόνο ένας, δεν υπάρχει ένας “αιμοδότης”. Είμαστε πολλοί άνθρωποι που στηρίζουμε, που μπορεί και να έχουμε κάποιες διαφωνίες, αλλά στο τέλος αποφασίζουμε ομόφωνα. Μ’ αυτό το σχήμα, ακόμα κι αν κάποιος θελήσει να αποχωρήσει δεν κοστίζει πολύ στην ομάδα και μπορεί να αντικατασταθεί…». Είπε ακόμα πως αν φέτος η ομάδα δεν πετύχαινε την άνοδο πάλι του χρόνου θα έκανε πρωταθλητισμό.

Η συγκεκριμένη αναφορά έγινε σε τηλεφωνική συνέντευξη που έδωσε τον «Δυτικά fm» και στην εκπομπή «Πρώτοι στη μπάλα», μιλώντας φυσικά για πολλά θέματα του Χαρίλαου Τρικούπη, μετά την άνοδό του στην Γ΄Εθνική ύστερα από 17 χρόνια. Ρωτήθηκε και απάντησε για το φετινό πρωτάθλημα, την οριακή ήττα με 17 πόντους στα Γιάννενα από τον ΑΓΣΙ, για τους στόχους και τις προϋποθέσεις στην συνέχεια, για την παραμονή και αποχώρηση παικτών. Από τα λεγόμενά του ξεχωρίσαμε ορισμένα σημεία και τα παραθέτουμε.

Αν βοηθούσε που ήταν φαβορί και το τελευταίο παιγνίδι με τον ΑΓΣΙ:

Δεν βοηθούσε το φετινό πρωτάθλημα, καθώς δεν είχε έντονο ανταγωνισμό. Μόνο τον Απρίλιο στα δύο παιγνίδια με τον ΑΓΣΙ υπήρχε ισχυρός αντίπαλος. Κι εμείς δεν ήμασταν στην καλύτερη αγωνιστική κατάσταση, λόγω τραυματισμών. Ο Σταυρόπουλος έπαιζε με διπλή θλάση κι έκανε υπερπροσπάθεια, ο πλάι μέικερ ο Ιωάννου είχε πρόβλημα στη μέση, ο Μπαρούχας διάστρεμμα και στο τελευταίο δεκάλεπτο είχαν αποβληθεί τέσσερις από τους πέντε βασικούς παίκτες μας.  Έτσι πήραμε στο τέλος δύσκολα το αποτέλεσμα. Προσωπικά, για να πω την αλήθεια,  πίστευα ότι εύκολα ή δύσκολα θα κερδίζαμε κι αυτό το παιγνίδι.

Δεύτερη σαιζόν πρωταθλητισμός:

Αποτελούμε μια νέα Διοίκηση και σε ηλικίες και σε χρόνια ενασχόλησης στο Σύλλογο. Έμεινε απογοήτευση από πέρσι γιατί δεν ήμασταν χειρότεροι από τον Αίολο Αστακού, στα σημεία χάσαμε την άνοδο. Αλλά συνεχίσαμε. Και φέτος αν δεν τα καταφέρναμε δεν θα τα παρατούσαμε. Πάλι τον στόχο της ανόδου στην Γ΄Εθνική θα βάζαμε. Υπάρχουν αντοχές, διότι υπάρχει πλάνο πάνω στο οποίο κινούμαστε.

Ο στόχος στην Γ΄Εθνική:

Εξ’ αρχής είχαμε στοχεύσει να ανεβούμε στην Γ΄Εθνική σε 4-5 χρόνια. Κι όταν θα έρχονταν η άνοδος να είμαστε έτοιμοι  από εμπειρία, ώστε να σταθεροποιηθούμε στην Κατηγορία αυτή. Μετά από μια πενταετία ίσως να κοιτάξουμε πιο ψηλά, αλλά τώρα θα ήταν αλλαζονικό  να πούμε ότι θέλουμε πάλι άνοδο…

Μπάτζετ και οικονομικοί πόροι:

Τα τελευταία χρόνια,  αν δούμε την κατάσταση, τα μπάτζετ μειώνονται συνεχώς κι αυτό επειδή οι παίκτες μειώνουν τις απαιτήσεις τους. Δεν έχει σημασία μόνο πόσα χρήματα θα διαθέσει μια ομάδα, αλλά να γίνουν σωστές επιλογές ακόμα και με μικρότερο μπάτζετ. Ένα παράδειγμα είναι ο ΑΟ Αγρινίου.  Στην ομάδα μας δεν διοικεί μόνο ένας, δεν υπάρχει ένας “αιμοδότης”. Είμαστε πολλοί άνθρωποι που στηρίζουμε, που μπορεί και να έχουμε κάποιες διαφωνίες, αλλά στο τέλος αποφασίζουμε ομόφωνα. Μ’ αυτό το σχήμα, ακόμα κι αν κάποιος θελήσει να αποχωρήσει δεν κοστίζει πολύ στην ομάδα και μπορεί να αντικατασταθεί. Δεν θεωρούμε σωστό να στηρίζεται μια ομάδα σε χρήματα του Δήμου, εμείς με την συμπαράσταση των φιλάθλων – που πιστεύω λόγω ανόδου θα είναι ακόμα μεγαλύτερη – θα κρατήσουμε τον Χαρίλαο Τρικούπη σε υψηλό επίπεδο.

Περί γηπέδου:

Το ΔΑΚ Μεσολογγίου είναι σε καλή κατάσταση, πριν τρία χρόνια έγινε και συντήρηση στο παρκέ. Υπάρχει ένα πρόβλημα με τις μπασκέτες, μιλήσαμε με τον Δήμαρχο και μας διαβεβαίωσε ότι θα αντικατασταθούν με μπασκέτες δαπέδου. Θα το διατηρήσουμε σε καλή κατάσταση και θα πάρουμε την άδεια να αγωνιζόμαστε εκεί.

Ρόστερ και μεταγραφές:

Ήδη ο Μπερερής και ο Ιωάννου συμφώνησαν και παραμένουν στην ομάδα. Με τον Σταυρόπουλο πιστεύω θα συμφωνήσουμε μέσα σε… δύο λεπτά. Με Μπαρούχα και Μπάλα δεν έχουμε μιλήσει ακόμα να δούμε πως σκέφτονται για τη συνέχεια, αλλά εμείς θέλουμε να τους κρατήσουμε και θα γίνει συζήτηση. Εξάλλου θα γίνουν και μεταγραφές. Ήδη έχουμε βρει καλαθοσφαιριστές σε αρκετές θέσεις και είναι τακτική μας να κλείνουμε παίκτες νωρίς. Προπονητής θα είναι ξανά ο Σπύρος Δεράος, αλλά δεν μπορούμε να το οριστικοποιήσουμε πριν το νέο Διοικητικό Συμβούλιο.

Συνεργασίες:

Είναι πάγια θέση μου ότι σε μια μικρή πόλη, όπως το Μεσολόγγι, δεν μπορεί να υπάρχουν δύο και τρεις ομάδες, ή όπως στο Αγρίνιο που είναι επτά – οκτώ. Δεν υπάρχει αυτή η πολυτέλεια. Εδώ και χρόνια έχω κάνει προτάσεις για συνεργασία, με τον Λέων Μεσολογγίου κυρίως, για δύο ομάδες σε διαφορετικές Κατηγορίες που θα έχουν ίδια Διοίκηση με διαφορετικούς προέδρους,  αλλά δυστυχώς  δεν έχει γίνει τίποτα.

Στην φωτογραφία ο κ. Ρεπάσος με τον Φραγκίσκο Αλβέρτη το 2010.

Γιώργος Παπαϊωάννου για την εφημερίδα «Συνείδηση»