Ο Άγιος (και) του Παναιτωλικού

Σήμερα το Αγρίνιο τιμά τον πολιούχο του Άγιο Χριστόφορο και τα τελευταία χρόνια αυτή τη μέρα, ή τις ακριβώς διπλανές, ο Παναιτωλικός έχει κάνει αποτελέσματα ευεργετικά γι’ αυτόν.
Χαρακτηριστικότερη περίπτωση ανήμερα του Αγίου Χριστοφόρου την σαιζόν 2003- 2004.

Στις 9 Μαΐου 2004 αγωνίζονταν στην έδρα του Αστέρα Παραποτάμου και είχαν σχεδόν εξαφανιστεί οι ελπίδες ανόδου στην Γ΄Εθνική, από την εύρωστη Αναγέννηση Άρτας της εποχής εκείνης, η οποία έπαιζε στο αδιάφορο και αδύναμο Ροδοτόπι Ιωαννίνων. Ο Παναιτωλικός νίκησε 0-1 και η Αναγέννηση αναδείχθηκε ισόπαλη, στην μεγάλη έκπληξη του πρωταθλήματος, με αποτέλεσμα οι κυανοκίτρινοι να πανηγυρίζουν άνοδο κόντρα στην Ανατολή μια εβδομάδα αργότερα.

Μάλιστα την αμέσως επόμενη χρονιά ο Παναιτωλικός στις 8 Μαΐου κέρδισε στην έδρα των Λύκων στην Θεσσαλονίκη, παρότι δεν είχε καταφέρει να εξασφαλίσει στο ακέραιο τις… προϋποθέσεις γι’ αυτό το διπλό που τον κράτησε στην Γ΄Εθνική σε συνδυασμό με την μετέπειτα νίκη του κόντρα στην Πτολεμαΐδα, στο Αγρίνιο.

Και το 2011 ήταν 8 Μαΐου που ο Παναιτωλικός κέρδιζε στο Αγρίνιο τον Διαγόρα 3-0, πανηγυρίζοντας την άνοδο στην Α΄Εθνική μετά από 34 χρόνια (φωτο). Και στις 10 Μαΐου 2013 οι κυανοκίτρινοι πετύχαιναν στο Αγρίνιο σημαντική νίκη στο ντέρμπι με τον Εργοτέλη, η οποία συνέβαλε να μπουν στα μπαράζ που τους οδήγησαν ξανά στην Σούπερ Λιγκ.
Όσο για φέτος… το πιο ευχάριστο είναι ότι δεν χρειάζεται βαθμούς η Βέροια… και υπάρχει η ευκαιρία για ένα εντυπωσιακό φινάλε.

Γιώργος Παπαϊωάννου για την εφημερίδα «Συνείδηση»