Συνελήφθησαν 6 άτομα στην Πάτρα για ληστεία και απόπειρα εκβίασης

Οι δράστες απαιτούσαν, με απειλές κατά της σωματικής ακεραιότητας και της περιουσίας εμπόρου λαϊκής αγοράς να τους παραδώσει χρήματα

Αφαίρεσαν από τον έμπορο προϊόντα αξίας (8.000) ευρώ επειδή δεν τους κατέβαλε τα χρήματα

Συνελήφθησαν, χθες (7-5-2015) το μεσημέρι στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, έξι ημεδαποί άνδρες ηλικίας 53,34,32,30,32 και 30 ετών σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε – κακουργηματικού χαρακτήρα – δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα, της ληστείας κατά συναυτουργία, της απόπειρα εκβίασης και της ηθικής αυτουργίας σε απόπειρα εκβίασης.

Ειδικότερα, στις (6.5.2015) το μεσημέρι, στην Πάτρα σε λαϊκή αγορά ο 32χρονος ενεργώντας κατ’ εντολή του 53χρονου, πεθερού του, απαίτησε εκβιαστικά από 36χρονο έμπορο με απειλές κατά της σωματικής του ακεραιότητα και της περιουσίας του, το χρηματικό ποσό των 20 ευρώ.

Όταν ο 36χρονος αρνήθηκε να τους καταβάλει το χρηματικό ποσό οι έξι δράστες, από κοινού, με την άσκηση βίας και με απειλές, απέσπασαν από τον πάγκο του, όλο το εμπόρευμα του, συνολικής αξία (8.014) ευρώ, το οποίο φόρτωσαν στο φορτηγό αυτοκίνητο του 53χρονου και τράπηκαν σε φυγή.

Κατά το προανακριτικό έργο, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, εντόπισαν χθες (7.5.2015) το μεσημέρι, σε άλλη λαϊκή αγορά στην Πάτρα, τους έξι δράστες και τους συνέλαβαν.
Σε κοντινή απόσταση από τη λαϊκή αγορά εντοπίστηκε και κατασχέθηκε από τους αστυνομικούς το φορτηγό του 53χρονου, το οποίο ήταν έμφορτο με το εμπόρευμα του 36χρονου.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών, ενώ θα αποδοθεί το εμπόρευμα που κατασχέθηκε στον παθόντα.