Το Δ.Σ. του Ε.Κ.Α. για τις εξελίξεις γύρω από την νέα αντιλαϊκή συμφωνία ανάμεσα σε κυβέρνηση και δανειστές

Το  Δ.Σ. του Ε.Κ.Α. ενημερώνει τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα    της περιοχής για την επιτάχυνση των εξελίξεων γύρω από την νέα αντιλαϊκή συμφωνία  που ετοιμάζουν κυβέρνηση   και δανειστές . Αυτό επιβεβαιώνει η κοινή  δήλωση του Αλέξη Τσίπρα  και  του προέδρου της κομισιόν  κ. Γιούνγκερ   μετά από τηλεφωνική επικοινωνία  της  6ης ΜΑΗ  .

Η κοινή δήλωση  αποτελεί προάγγελο  νέας  συμφωνίας  λαιμητόμου   για  το  λαό  , νέου μνημονίου  . Η πορεία  προς  τελική  συμφωνία  έχει επώδυνα  μέτρα  για το ασφαλιστικό  και τα εργασιακά . Όπως η τρόικα  βαφτίστηκε <<θεσμοί>>  έτσι και  η κατακρεούργηση  όσων εργατικών και λαϊκών  δικαιωμάτων έχουν  απομείνει  στις εργασιακές σχέσεις  και στο ασφαλιστικό  σύστημα  βαφτίζονται << μοντέρνο και  αποτελεσματικό  σύστημα συλλογικών διαπραγματεύσεων >>  και εκσυγχρονισμός  του συνταξιοδοτικού συστήματος     .

Δεν πρέπει να ξεγελαστεί  κανείς  με την κοινή τους δήλωση  , ουσιαστικά ανακοίνωσαν  τον νέο  γύρο  επίθεσης   σε εργατικά και ασφαλιστικά δικαιώματα που απέμειναν     πατώντας πάνω στους νόμους που ψήφισαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις  . Αποδεικνύεται στην πράξη πως οι λεονταρισμοί της κυβέρνησης  για δήθεν κόκκινες γραμμές  έιναι αέρας καπνιστός  .

Το Δ.Σ. του Ε.Κ.Α. καλεί τους εργαζόμενους  , τους άνεργους , τους συνταξιούχους ,  τους νέους να μην πέσουν  στην  παγίδα των κοινωνικών διαλόγων  που στόχο έχουν την παραπλάνηση τους .

Να απαντήσουμε  συνολικά σε   Ε.Ε.  – Δ.Ν.Τ.  κυβέρνηση  στην μεγαλοεργοδοσία  και τον  νέο κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό .

Να είμαστε σε ετοιμότητα  και αγωνιστική επαγρύπνηση  μέσα από τα ταξικά σωματεία  να οργανώσουμε την δράση  μέσα στους τόπους δουλειάς και  τους κλάδους  έχοντας  σαν οδηγό τις κατευθύνσεις του Π.Α.ΜΕ.  και  τις αποφάσεις του  Ε.Κ.Α.   . Μπορούμε να ανακόψουμε την νέα επίθεση που ετοιμάζουν , να μην αποδεχτούμε  την νέα συμφωνία  – μνημόνιο όπως και  να την ονομάσουν .

Με σύνθημα μας  ΑΓΩΝΑΣ – ΡΗΞΗ – ΑΝΑΤΡΟΠΗ  ,
Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΔΡΟΜΟΣ ΧΩΡΙΣ ΦΤΩΧΕΙΑ , ΑΝΕΡΓΕΙΑ , ΜΝΗΜΟΝΙΑ ,

Οργανώνουμε την πάλη μας

ΤΟ Δ.Σ.