Μπαράζ Α & Β ΕΠΣΝΑ: Η αγωνία συνεχίζεται μετά τα χθεσινά αποτελέσματα

Στα πέντε ματς που έγιναν χθες το απόγευμα καμία ομάδα δεν μπόρεσε να φτάσει τους τέσσερις βαθμούς που θα της εξασφάλιζαν την επικράτηση στα μπαράζ,…

paravola

Στα πέντε ματς που έγιναν χθες το απόγευμα καμία ομάδα δεν μπόρεσε να φτάσει τους τέσσερις βαθμούς που θα της εξασφάλιζαν την επικράτηση στα μπαράζ, τόσο στην Α΄ όσο και στην Β΄Κατηγορία. Έγινε το ματς της Α΄ΕΠΣΝΑ ανάμεσα σε Δόξα Καινουρίου και Άρη Αιτωλικού, δεύτερο για τα play out, ακόμη δύο ματς για τα play offs της 2ης Κατηγορίας, δύο για τα play out επίσης της Β΄ΕΠΣΝΑ κι ένα ακόμα για τα play offs του πρώτου Ομίλου της Β΄ΕΠΣΝΑ που τελείωσε πιο αργά το βράδυ.

Η Δόξα Καινουρίου παρότι από νωρίς με δέκα παίκτες κατάφερε να ανατρέψει το εις βάρος της σκορ κόντρα στον Άρη, παράλληλα κρατήθηκε στο παιγνίδι της «παραμονής» και στο τρίτο ματς που θα κριθούν όλα θα παίζει και για ισόπαλο αποτέλεσμα. Με την αποβολή του Μπισμπίκη στο 22΄όλα έγιναν «μαύρα» για την ομάδα του Γιάννη Μακρή και χειροτέρεψαν στο πρώτο λεπτό της επανάληψης, όταν ο Άρης άνοιξε το σκορ με τον Ερινάλντο, μετά απο ατομική προσπάθεια του Φράγκου. Οι κιτρινόμαυροι είχαν μεγάλη φάση για το 2-0, όταν σε σέντρα του Ερινάλντο ο Φούντας έκανε γυριστό σουτ , απέκρουσε ο Ευθυμίου και η μπάλα εξοστρακίστηκε στο δοκάρι. Η Δόξα μπόρεσε να ισοφαρίσει στο 60΄ με πλασέ του Κωνσταντίνου και να πάρει τη νίκη με σουτ έξω από την περιοχή του αειθαλή Καρρόπουλου.

Play offs

Με το σκορ των Καλυβίων, το 2-2, τελείωσε και η αναμέτρηση της Παραβόλας (φωτο) ανάμεσα στην γηπεδούχο Θύελλα και τον ΠΑΟΚ. Μόνο που αυτή τη φορά όλα τα γκολ σημειώθηκαν στο πρώτο ημίχρονο, αλλά επαναλήφθηκε η διακύμανση με τους φιλοξενούμενους να προηγούνται 0-2 και τους γηπεδούχους να ισοφαρίζουν. Μοιραία θα υπάρξει και τρίτο ματς στα Καλύβια, όπου οι εκεί γηπεδούχοι θα... βολεύονται και με ισοπαλία.

Πολύ καλύτερα ξεκίνησε το παιγνίδι ο ΠΑΟΚ και αιφνιδίασε τους γηπεδούχους σκοράροντας δύο φορές. Όπως και η Παραβόλα στο πρώτο ματς, ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε με το «καλημέρα» καθώς στο 2ο λεπτό από την εκτέλεση φάουλ του Γ. Μυλωνά ο Ρεπανίδας έκανε… ανάποδα την… δουλειά του και σημείωσε αυτογκόλ. Στο 28΄ο Αρκουμάνης έκανε την ατομική ενέργεια και πέτυχε το 0-2 για τους φιλοξενούμενους. Κάπου εκεί οι παίκτες της Θύελλας αφυπνίστηκαν αντιλαμβανόμενοι πως είναι κοντά στο να χάσουν την 2η θέση (και πιθανότατα την άνοδο) μέσα στο γήπεδό τους. Πήραν τα ηνία του αγώνα και σ’ αυτό βοήθησε η γρήγορη μείωση του σκορ, αφού στο 30΄ο Ρεπανίδας «ξεχρέωσε» το αυτογκόλ και μείωσε σε 1-2, ευνοούμενος από το λάθος του τερματοφύλακα Ανδριόπουλου.

Στο 37ο λεπτό η ομάδα της Παραβόλας αξιοποίησε μία ακόμα από τις ευκαιρίες της και ισοφάρισε με κεφαλιά του Αλ Γιουσέφ, ενώ σε άλλη φάση ζήτησε πέναλτυ που βρήκε αντίθετο τον διαιτητή Γκιάφη. Για την Θύελλα ο Θόδωρος Μουχάνης παρέταξε: Πριτσούλη, Γιαννακά, Δρόσο Ι., Σταματελόπουλο, Παναγιωτόπουλο, Σταμάτη Γ., Ρεπανίδα, Μπαρδάκη (69΄Σελιμά), Σταμάτη Ε., Αλ Γιουσέφ, Δρόσο Γ. Με τον ΠΑΟΚ του Λεωνίδα Ζαχαράτου έπαιξαν οι Ανδριόπουλος, Καρασσάβας, Γαλλιάς, Μυλωνάς Ν., Πεσλής, Πύθουλας (52΄Μυγδάκης), Τασούλης (55΄ Στρατόπουλος), Μυλωνάς Ι., Αρκουμάνης, Τσάμης, Ντόβρος.

Η Αθλητική Ενωση Βάλτου νίκησε 2-0 τον Ηρακλή Αστακού, ο οποίος όμως θα είναι γηπεδούχος και θα παίζει για δύο αποτελέσματα στο τρίτο και τελικό ματς. Οι χθεσινοί γηπεδούχοι προηγήθηκαν με τον Δημήτρη Τσεκούρα στο 20΄και λίγο μετά ο σκόρερ αποβλήθηκε. Παρότι με δέκα παίκτες η ομάδα του Χαλκιόπουλου έκανε το 2-0 στο 57΄ με γκολ του Γιώργου Νέστωρα και ο Ηρακλής δεν ξαναμπήκε στο ματς λίγο μετά, όταν ο Κοτρώτσος εκτέλεσε πέναλτι και ο τερματοφύλακας απέκρουσε.

Play out
Με χατ - τρικ του Νικολογιάννη η Ένωση Αγίου Δημητρίου νίκησε τον Κεραυνό Ποταμούλας 3-0 και θα πάνε σε τρίτο ματς στην Ποταμούλα, όπου οι εκεί γηπεδούχοι θα παίζουν για δύο αποτελέσματα. Η αναμέτρηση «σημαδεύτηκε» από τον τραυματισμό του ποδοσφαιριστή των γηπεδούχων Στεφανόπουλου, που μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο και υπήρξε καθυστέρηση πάνω από δέκα λεπτά στο πρώτο ημίχρονο.

Με το ίδιο σκορ (3-0) ανταπέδωσε και ο Τρίκαρδος Κατοχής στον Αστέρα Κεφαλοβρύσου το 2-0 του πρώτου μεταξύ τους αγώνα και πλέον θα υπάρξει τρίτο ματς στο Κεφαλόβρυσο. Στο 40΄ οι γηπεδούχοι είχαν δοκάρι, αλλά με ένα γκολ του Καραλή και δύο του Καλαντζή πήραν «καθαρή» νίκη.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΜΠΑΡΑΖ Α΄& Β΄ ΕΠΣΝΑ

ΑΡΗΣ ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ – ΔΟΞΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΥ 1-2
ΘΥΕΛΛΑ ΠΑΡΑΒΟΛΑΣ – ΠΑΟ ΚΑΛΥΒΙΩΝ 2-2
ΑΕ ΒΑΛΤΟΥ – ΗΡΑΚΛΗΣ ΑΣΤΑΚΟΥ 2-0
ΕΝΩΣΗ ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ – ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΠΟΤΑΜΟΥΛΑΣ 3-0
ΤΡΙΚΑΡΔΟΣ ΚΑΤΟΧΗΣ – ΑΣΤΕΡΑΣ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ 3-0
ΑΛΙΚΥΡΝΑΪΚΟΣ ΑΓ. ΘΩΜΑ – ΕΝΩΣΗ ΕΥΗΝΟΧΩΡΙΟΥ

Γιώργος Παπαϊωάννου