«Ο Τάφος του Έλληνα»

Συλλογή διηγημάτων του εκλιπόντος συγγραφέως Βασίλη Ιωακείμ

Η Λέσχη Ανάγνωσης της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Αγρινίου παρουσίασε χθες το απόγευμα με επιτυχία, στην αίθουσα του Εντευκτηρίου του τρένου το βιβλίο του Βασίλη Ιωακείμ με τίτλο «Ο Τάφος του Έλληνα». Η βιβλιοπαρουσίαση έγινε από τον κ Γιώργο Σαψάκη και τον φίλο και γείτονα του εκλιπόντος συγγραφέα κ Γιάννη Νερατζή.
Ο μύθος υποχωρεί μπροστά στον εκμυστηρευτικό τόνο της αφήγησης, η οποία συνδέει γεγονότα και επεισόδια σχεδόν συνειρμικά. Το νερό, κυριαρχεί στην συλλογή αυτή των ποιημάτων. Η γλώσσα που χρησιμοποιείται στα διηγήματα είναι εκφραστική. Ο χώρος είναι μυθοπλασία της ελληνικής υπαίθρου, ενώ το ύφος και ο μύθος δίνουν υποβλητική μαγεία. Τα διηγήματα και ο τίτλος, παραπέμπει στην ιστορία των ελλήνων ως περιπέτεια, από την ευτυχία στην δυστυχία και τούμπαλιν.
«Η συλλογή των διηγημάτων αυτών διαθέτει αλληγορικό τίτλο, γιατί μέσα από τα είκοσι διηγήματα της συλλογής, ο συγγραφές μιλάει για τον χώρο και τον χωρόχρονο ιστορικά, αλλά και αλληγορικά. Βλέπει τον χωρόχρονο σαν χωρόχρονο του παραμυθιού , αλλά και της ιστορίας από τον Τρωικό πόλεμο έως και την Μικρασιατική καταστροφή. Μέσα από τα διηγήματα ζει ο αναγνώστης την παλινδρόμηση μεταξύ παραμυθιού, ιστορία, ονείρου και πραγματικότητας. Αυτό, συναρπάζει και εγκλωβίζει θετικά τον αναγνώστη στα διηγήματα», δήλωσε ο κ Γιάννης Νεράτζης. Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και η αντιδήμαρχος κα Μαρία Παπαγεωργίου.

Κων/νος Χονδρός