Υλοποίηση Προγράμματος Εργασίας της ΟΕΦ ΕΑΣ Αγρινίου

Στον Αγροτικό Συνεταιρισμό “Ένωση Αγρινίου” εργαζόμαστε καθημερινά βάσει ενός μακροπρόθεσμου επιχειρησιακού πλάνου που αναγνωρίζει τις εξελίξεις στον αγροτικό κλάδο, όχι μόνο σε εθνικό, αλλά και διεθνές επίπεδο. Βασικός στόχος μας όλα αυτά τα χρόνια παραμένει η παροχή όσο το δυνατόν πιο ολοκληρωμένης και αποτελεσματικής υποστήριξης και καθοδήγησης στους παραγωγούς μας για τα ζητήματα που τους απασχολούν.

Ειδικά όσον αφορά στα φημισμένα ελαιοκομικά μας προϊόντα όπως η Κονσερβολιά ή οι επιτραπέζιες ελιές ποικιλίας Καλαμών η προσπάθεια εστιάζει στην περαιτέρω ενίσχυση των ποιοτικών και ποσοτικών τους δεικτών, την ενδυνάμωση της ποιότητας και της ανταγωνιστικής τους θέσης στην αγορά. Αποτελέσματα όμως τα οποία συνδέονται σε μεγάλο βαθμό με την υποστήριξη σε επίπεδο κοινοτικής χρηματοδότησης μέσω των προγραμμάτων ΟΕΦ στο πλαίσιο του καν. [ΕΚ] 867/08. Εισαγωγικό Προέδρου Στη μεταβατική και σύνθετη περίοδο που διανύουμε, ο μόνος τρόπος να αντεπεξέλθουμε στις απαιτητικές της συνθήκες είναι ο επαναπροσδιορισμός των στόχων και επιδιώξεων και η αξιοποίηση των πραγματικών μας δυνατοτήτων. Να δούμε απ’ την αρχή κάποια πράγματα και να ξεκινήσουμε να δημιουργούμε και να παράγουμε αυτά που μπορούμε. Και μπορούμε οι αγρότες πολλά! Με αυτό τον προσανατολισμό στον Αγροτικό Συνεταιρισμό “Ένωση Αγρινίου” εργαζόμαστε καθημερινά βάσει ενός μακροπρόθεσμου επιχειρησιακού πλάνου που αναγνωρίζει τις εξελίξεις στον αγροτικό κλάδο, όχι μόνο σε εθνικό, αλλά και διεθνές επίπεδο.

Βασικός στόχος μας όλα αυτά τα χρόνια παραμένει η παροχή όσο το δυνατόν πιο ολοκληρωμένης και αποτελεσματικής υποστήριξης και καθοδήγησης στους παραγωγούς μας για τα ζητήματα που τους απασχολούν. Ειδικά όσον αφορά στα φημισμένα ελαιοκομικά μας προϊόντα όπως η Κονσερβολιά ή οι επιτραπέζιες ελιές ποικιλίας Καλαμών η προσπάθεια εστιάζει στην περαιτέρω ενίσχυση των ποιοτικών και ποσοτικών τους δεικτών, την ενδυνάμωση της ποιότητας και της ανταγωνιστικής τους θέσης στην αγορά. Αποτελέσματα όμως τα οποία συνδέονται σε μεγάλο βαθμό με την υποστήριξη σε επίπεδο κοινοτικής χρηματοδότησης. Με την αναγνώρισή μας ως Οργάνωση Ελαιουργικών Φορέων (ΟΕΦ) σύμφωνα με τον κανονισμό (ΕΚ) 867/08 και τη συμμετοχή της στα εν λόγω Προγράμματα Εργασίας τις δύο τελευταίες τριετίες (2009-2012 & 2012-15) αποκομίσαμε πολύτιμη εμπειρία.

EOF_cover-353x500Καταφέραμε να συστηματοποιήσουμε τις υπηρεσίες μας, ενώ μέσα από τις προβλεπόμενες δράσεις, διασφαλίσαμε μετρήσιμα οφέλη για τους παραγωγούς μας, τα προϊόντα, αλλά και την τοπική κοινωνία και οικονομία. Είμαστε υπερήφανοι που στη σχεδόν ενός αιώνα παρουσία μας στην περιοχή, έχουμε καταφέρει ακολουθώντας ως φιλοσοφία “η ισχύς εν τη ενώσει” να αναδειχθούμε στο σημαντικότερο πυλώνα της τοπικής αγροτικής οικονομίας. Ο αγώνας να μετατρέψουμε την κρίση σε ευκαιρία συνεχίζεται. Θωμάς Κουτσουπιάς Πρόεδος Ένωσης Αγρινίου

Πηγή:http://www.e-ea.gr/