Στ. Κοντονής: Ο κίνδυνος ποδοσφαιρικού grexit έχει ελαχιστοποιηθεί, αλλά δεν έχει εκμηδενιστεί

«Ο κίνδυνος εξόδου της Ελλάδας από τον ευρωπαϊκό ποδοσφαιρικό χώρο, έχει ελαχιστοποιηθεί, αλλά δεν έχει εκμηδενιστεί. Την ευθύνη από δω και πέρα θα έχει η ΕΠΟ και κατ’ επέκταση οι διεθνείς ομοσπονδίες» ανέφερε ο αρμόδιος υφυπουργός Σταύρος Κοντονής σε σημερινή του παρέμβαση στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, όπου συζητήθηκε και υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο κατά της αθλητικής βίας.

Ο κος Κοντονής άφησε βαρύτατους υπαινιγμούς κατά της ΕΠΟ για παραπληροφόρηση των διεθνών ομοσπονδιών ποδοσφαίρου σε σχέση με τον ορισμό των τακτικών δικαστών στα πειθαρχικά όργανα του ποδοσφαίρου. Παράλληλα δήλωσε πως «έχει ήδη συσταθεί ομάδα εργασίας μεταξύ των υπουργείων Παιδείας και Ανάπτυξης, για να συγκροτήσουμε μία επιτροπή ελέγχου, που θα ξετινάζει όλα τα οικονομικά στοιχεία των ομάδων και θα λειτουργεί και υποβοηθητικά στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού».

Το νομοσχέδιο για την αθλητική βία, συνάντησε ευρεία συναίνεση στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, ύστερα από τις νομοτεχνικές αλλαγές που επέφερε ο υφυπουργός.

Η κυβέρνηση περιμένει τις απαντήσεις της FIFA και της UEFA, ελπίζοντας πως ειδικά με την εισαγωγή τακτικών δικαστών στα πειθαρχικά και δικαιοδοτικά όργανα του ποδοσφαίρου, μπορεί να αποκατασταθεί ένα μέρος του κύρους του επαγγελματικού ποδοσφαίρου που έχει βληθεί.

Πηγή:amna.gr