Επίσκεψη Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ.Κοσμά στο ΕΠΑ.Λ. Αμφιλοχίας

Το μήνυμά του προς τους νέους: «Κρατηθείτε κοντά στον Χριστό.Ο Χριστός να μείνει μέσα μας και να διώξουμε τα πάθη μας».

Ο Σεβασμιότατος σε μια επικοινωνία αγνής αγάπης με τους μαθητές τόνισε ότι οι εκπαιδευτικοί κουράζονται πολύ αλλά τους αγαπούν πολύ.Θεωρώντας ότι οι νέοι έχουν ερωτηματικά τους παρότρυνε να μιλούν ελεύθερα δίνοντας ο ίδιος απαντήσεις στα εξής ερωτήματα, όπως:

αν χωριστεί το κράτος από την εκκλησία απάντησε ότι η εκκλησία μπορεί και χωρίς το κράτος, αφού έχει δώσει την περιουσία στο κράτος κρατώντας μόνο το 4% και εξακολουθεί να δίνει(συσσίτια, κοινωνικό φροντιστήριο κ.λ.π.).

Για τις προγαμιαίες σχέσεις τόνισε ότι ο άνθρωπος δεν είναι ζώο και ολοκληρώνεται η σχέση του μέσα από το γάμο. Βέβαια, στην εφηβεία υπάρχουν επιθυμίες, όμως ανώτερος σκοπός είναι η ευλογία του Θεού επικαλούμενος τη φράση του Αποστόλου Παύλου ότι το σώμα είναι ναός ,άρα δεν πρέπει να το μολύνουμε. Άλλωστε, οι προγαμιαίες σχέσεις δε βοηθούν τους νέους αναφέροντας πολλά διαζύγια εξαιτίας προγαμιαίων σχέσεων.Τους συμβούλεψε, σύμφωνα με τον Άγιο Παΐσιο, να προχωρήσουν, να σπουδάσουν και μετά να βρούν το σωστό σύντροφο.

Εφησύχασε τους μαθητές για την αγωνία τους για τον Αντίχριστο, το ηλεκτρονικό φακέλωμα, τη μαγεία, ότι δεν πρέπει να τους φοβίζει κάτι αν έχουν μέσα τους το Χριστό και ως όπλο το σταυρό, το σημείο του οποίου ντρεπόμαστε να κάνουμε.

Όσο για τη διαμαρτυρία των μαθητών ότι η γλώσσα της εκκλησίας είναι ακατανόητη, λόγω της εκτόπισης των αρχαίων ελληνικών, τους διαβεβαίωσε ότι η θεία λειτουργία είναι βατή, ερμηνευμένη και εμπνευσμένη, και αν μεταφραστεί θα είναι ανιαρή και θα μοιάζει με θεατρική παράσταση και όχι θείο μυστήριο.Ας μη ξεχνάμε ότι καθηγητές Πανεπιστημίου συμβουλευόταν τους σχεδόν αγράμματους Γέροντες όπως Πορφύριο,Παΐσιο,Ιάκωβο Τσαλίκη.

Τέλος, έκλεισε με τη συμβουλή: « ας πλησιάσουμε το Χριστό και ας θελήσουμε να τον γνωρίσουμε».

Πηγή:e-maistros.gr

kosmas-epal kosmas-epal.jpg3 kosmas-epal2