Μπάσκετ: Οι πιθανότητες του Α.Ο. Αγρινίου

Η παραμονή στην Γ΄Εθνική για τρίτη συνεχόμενη σαιζόν, κάτι που δεν κατάφερε άλλη ομάδα του Αγρινίου, ήταν ο στόχος του Α.Ο.Α. και οι άνθρωποι της ομάδας το τόνιζαν εξ αρχής. Και δύο αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος μπορούν να βλέπουν το παραπάνω «βήμα», την κατάκτηση της 3ης θέσης, κάτι που μόνο εύκολο δεν είναι.

Λίγο πριν την πρεμιέρα του πρωταθλήματος ο τεχνικός της ομάδας, Γιάννης Διαμαντάκος, δήλωνε: «Προετοιμαστήκαμε καλά και θέλουμε να ξεκινήσουμε με «το δεξί» για γρήγορη παραμονή. Δεν μπορείς να βάλεις ψηλότερους στόχους όταν το καλοκαίρι έγινε τιτάνια προσπάθεια, ξεκινώντας με ένα Δελτίο, για να συγκροτηθεί ομάδα. Όταν μάλιστα άλλοι έχουν ξοδέψει εκατομμύρια». Ο δε Ο πρόεδρος, Περικλής Γερμανός, επεσήμανε τότε: « Η επιδίωξη ενός πιο μεγάλου στόχου θέλει βάθος στο ρόστερ που αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει».

Κι όμως μετά τις περίοπτες νίκες κόντρα στα μεγαθήρια του Ομίλου, ΑΕ Λάρισας και Αίολο Αστακού, ο Α.Ο. Αγρινίου βρίσκεται μέσα στο παιγνίδι για την κατάκτηση της 3ης θέσης, την οποία κατέχει η Καστοριά, ομάδα με επίσης μεγάλο μπάτζετ, που ξεκίνησε για την κατάκτηση της πρώτης ή δεύτερης θέσης και η οποία επίσης έχασε στο Αγρίνιο στον συγκλονιστικότερο αγώνα των τελευταίων χρόνων στο ΔΑΚ. Οι Αγρινιώτες σ’ αυτό το ματς νίκησαν 85-80 και έχασαν με διαφορά πέντε πόντων στην Μακεδονική πόλη (80-75). Άρα αν βρεθούν σε ισοβαθμία τα μεταξύ τους σκορ δεν δίνουν πρωτοπορία σε κάποια ομάδα. και είναι πολύ πιθανό να ισοβαθμίσουν, καθώς ο ΑΟ που βρίσκεται ένα βαθμό πίσω παίζει πρώτα στην έδρα του ανίσχυρου Πανεδεσσαϊκού και στην «αυλαία» υποδέχεται τον Ηρακλή Κοζάνης, οπότε μπορεί να κάνει τις δύο νίκες: η Καστοριά πάει πρώτα στο Βόλο να παίξει με τη Νίκη και τελειώνει στην έδρα της με τον Αίολο Αστακού, στον οποίον ο ΑΟ ποντάρει να κάνει τη «ζημιά».

Και τι γίνεται σ’ αυτή την περίπτωση που ΑΟΑ και Καστοριά ισοβαθμίσουν; Την 3η θέση θα πάρει η ομάδα με την καλύτερη διαφορά πόντων, παράμετρο στην οποία προς το παρόν μειονεκτεί ομάδα του Αγρινίου. Έχοντας σημειώσει 1788 πόντους με παθητικό 1611, βρίσκεται στους +177 πόντους. Όμως η Καστοριά υπερτερεί κατά 112 με +289 (1952-1663). Αυτό είναι και το πιο δύσκολο έργο του ΑΟΑ στις δύο εναπομείνατες Αγωνιστικές, εκτός κι αν συμβεί το «θαύμα» να χάσει και τα δύο παιγνίδια η Μακεδονική ομάδα. Καθότι η ήττα που γνώρισε ο Γ.Σ. Σιάτιστα από την Καρδίτσα προσέδωσε νέο ενδιαφέρον στη μάχη της παραμονής. Έτσι η Νίκη, παρά την ήττα από τους Διόσκουρους, κράτησε ζωντανές τις ελπίδες της επιβίωσης στην Κατηγορία και υποδέχεται την Καστοριά με μεγάλο στόχο να πάρει το ροζ φύλλο αγώνα, σε αναμέτρηση χωρίς θεατές.