Κλέβουν τους ντελιβεράδες

Κλειδαριές για τα φαγητά

Κλέβουν τους ντελιβεράδες

Νεαροί κλέβουν παραγγελίες από καταστήματα γρήγορου φαγητού για «πλάκα». Περιορισμένο αλλά υπαρκτό το φαινόμενο στο Αγρίνιο

Υπαρκτό, αλλά σχετικά περιορισμένο, είναι στο Αγρίνιο το φαινόμενο κλοπών των «ντελιβεράδων». Είναι κοινό μυστικό στον κλάδο του γρήγορου φαγητού, ότι πιτσιρικάδες για πλάκα μηχανεύονται ολόκληρες ιστορίες για να κλέψουν τους διανομείς έτοιμου φαγητού. Η κλοπή δεν αφορά χρήματα αλλά τις παραγγελίες, πίτες, σουβλάκια και πίτσες. Ο λόγος που μπαίνουν σε αυτή την διαδικασία οι εν λόγω νεαροί δεν είναι επειδή αδυνατούν να πληρώσουν κάποια παραγγελία που ίσως κάνουν, αλλά για «πλάκα».

Πολλές φορές παραγγέλνουν από δύο διαφορετικά μαγαζιά δίνοντας την ίδια διεύθυνση, ώστε να μπορέσουν να κλέψουν ένα από τους δύο διανομείς την ώρα που το μηχανάκι τους με τις παραγγελίες είναι σταθμευμένα στον δρόμο. Άλλες φορές, παραγγέλνουν πάλι από δύο καταστήματα, αλλά στη διεύθυνση που έχουν δώσει δεν υπάρχει σπίτι ή το όνομα που έχουν δώσει είναι ψεύτικο. Υπάρχουν περιπτώσεις που η φάρσα ξεπερνά τα όρια. Παραγγέλνουν δηλαδή σε αληθινό όνομα και σωστή διεύθυνση. Σ αυτή την περίπτωση, μέχρι να λυθεί η παρεξήγηση με τους υποτιθέμενους παραγγελιοδόχους, οι νεαροί έχουν όλο το χρόνο στην διάθεσή τους ώστε να κλέψουν τις υπόλοιπες παραγγελίες που υπάρχουν στο θερμοθάλαμο, στο μηχανάκι του «ντελιβερά». Αρκετά άτομα μάλιστα επισημαίνουν ότι οι κλοπές αυτές συμβαίνουν όταν οι παραγγελίες είναι πίτσες. Οι φαρσέρ νεαροί παραγγέλνουν αρκετές πίτσες ώστε να έχουν την δυνατότητα να αφαιρέσουν τουλάχιστον δύο-τρεις. Ύποπτες θεωρούνται κάποιες φορές οι παραγγελίες που γίνονται από πλατείες και από παρέες εφήβων ή ξενύχτηδων, για το λόγο αυτό μάλιστα σ αυτές τις περιπτώσεις οι «ντελιβεράδες» μεταφέρουν μόνο την συγκεκριμένη παραγγελία, ώστε να μην «χάσουν» τις υπόλοιπες για την…. πλάκα κάποιον ανεγκέφαλων νεαρών.

Όταν ακόμη οι διανομείς, αλλά και οι καταστηματάρχες ήταν ανυποψίαστοι η οικονομική ζημία που είχαν από τις κλοπές, οι οποίες ευτυχώς δεν είναι εκτεταμένο φαινόμενο, άγγιζαν και τα τριάντα ευρώ, αφού λόγω της άγνοιας έπαιρναν πολλές, παραγγελίες μαζί τους.

Πλέον, για να αποφύγουν κάθε κλοπή αναγκάζονται να έχουν λιγότερες παραγγελίες μαζί τους σε κάθε διανομή, ενώ όλοι οι θερμοθάλαμοι που έχουν τα μηχανάκια έχουν αποκτήσει κλειδαριές.