Διαμαρτυρία απο το Δήμο Ξηρομέρου για τα προβλήματα στο δρόμο Πλατυγιάλι- Ι.Κ. Αγ. Δημητρίου

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ξηρομέρου , με την αριθ. 70/ 24.04.2015 απόφαση του, εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του για «την απαράδεκτη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην επαρχιακή οδό Μεσολογγίου-Αστακού , κατά την εκτέλεση του έργου της σύνδεση της Ιόνιας Οδού με Αστακό (Tμήμα κόμβος Πλατυγιαλίου –Ι.Κ. Αγ. Δημητρίου) από την εταιρία «ΕΡΓΟΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΤΕ ».
Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο δήμος Ξηρομέρου η εν λόγω εταιρία κατά την εκτέλεση του παραπάνω έργου, προέβη από το μήνα Σεπτέμβριο του έτους 2014 στην αποξήλωση του ασφάλτινου οδοστρώματος της παραπάνω οδού σε μήκος 3 χιλιομέτρων περίπου , χωρίς μέχρι σήμερα και παρά την πάροδο τόσο μεγάλου χρονικού διαστήματος , να έχει προβεί στην αποκατάστασή του , αλλά και χωρίς να είναι γνωστό, πότε τελικά θα ολοκληρωθούν οι εργασίες επανασφαλτόστρωσής του, με αποτέλεσμα να καθίσταται δυσχερής η κυκλοφορία χιλιάδων αυτοκινήτων που κινούνται καθημερινά προς και από τον Αστακό ,είτε λόγω των λασπόνερων σε περίπτωση βροχόπτωσης , είτε λόγω της σκόνης που προκαλείται σε περίπτωση καλοκαιρίας .
Το πρόβλημα δε θα είναι εντονότερο, ενόψει του επερχόμενου καλοκαιριού και της τουριστικής περιόδου ,που θα έχει ως αποτέλεσμα την ταλαιπωρία των επισκεπτών στους παραθαλάσσιους προορισμούς του Δήμου μας και συνακόλουθα τη μείωση της τουριστικής κίνησης και κάθε παραγωγικής διαδικασίας σ΄ αυτόν.
Το δημοτικό συμβούλιο Ξηρομέρου καλέι την ανάδοχο εταιρία κατασκευής του έργου , καθώς και τη Γεν. Γραμματεία Υποδομών -Γεν.Δ/νση Συγκοινωνιακών Υποδομών , ΕΥΔΕ-Κ.Σ.Σ.Υ , ΤΚΕ Πρέβεζας, του Υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών , Ναυτιλίας και Τουρισμού, επιβλέπουσα υπηρεσία αυτού ,να προβούν σε κάθε επιβαλλόμενη ενέργεια για την άμεση ασφαλτόστρωση του εν λόγω τμήματος της επαρχιακής οδού Μεσολογγίου-Αστακού .
Ο Δήμος Ξηρομέρου αναφέρει εξάλλου θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ούτως ώστε να διασφαλίσει την υγεία και την ομαλή κυκλοφορία των πολιτών.

 
ψηφισμα