Ανακοίνωσε παραίτηση ο Βλάχος

Μου το είπαν εμένα, αλλά, αν δεν το δω με τα μάτια μου και δεν το ακούσω με τα αυτιά μου, με τόσα που έχω δει και με τόσα που έχω ακούσει, οφείλω να το ομολογήσω, δεν μπορώ να το πιστέψω… Ούτε με σκουριασμένες σύριγγες, που λένε και τα φαρμακεία.

Γράφει ο Ασυνείδητος

Θα το γράψω με κεφαλαία, για να το βλέπει σήμερα και να το θυμάται… Γιατί από χθες μπορεί και να το ξεχάσει. Είπε λοιπόν ο Διοικητής του Νοσοκομείου Αγρινίου μπροστά σε όλο το προσωπικό, χωρίς να του ζητηθεί, ούτε να εκβιαστεί γι’ αυτό: ΑΥΡΙΟ (εννοούσε την Παρασκευή 24 Απριλίου 2015) ΘΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΩ.

«Βαράτε βιολιτζήδες ασίκικο χορό… |…ας είν’ καλά το γινάτι σου | δε σου θυμώνω εγώ. | Κι αν μου γυρίζεις την πλάτη σου | Εγώ δε σε παρεξηγώ».

Να δείτε που θα το ρίξω στα χασαποσέρβικα και θα το πάω, ξενυχτώντας μέχρι του Αγίου Πνεύματος, που να τον φωτίσει, να το κάνει, γιατί δεν αντέχω άλλο την ομορφιά την τόση αυτού του ανθρώπου.

Και δεν θα είναι μόνος του. Θα παραιτηθούν τρεις μαζί, είπε, γιατί μόνος του φοβάται.

«Η μέρα έρχεται ο Johnny walker φεύγει», που λέγαμε παλιά, όταν βγάζαμε τα σπλάχνα μας έξω από τα μπαρ, που γινόμασταν κουρούμπελα. Τότε δηλαδή, που ενώ μπορούσαμε να γίνουμε πολλά πράγματα, εμείς είχαμε πάρει εργολαβία ταξίδια με τα ξίδια.

Το κακό με μένα είναι ότι δεν συμμαζεύομαι. Πάω να κάνω μια λογοτεχνική μεταφορά και γράφω έργο ολόκληρο. Για να επανέλθουμε λοιπόν.

«Η μέρα έρχεται ο Johnny walker φεύγει», και όπως φεύγει κάτι μένει κενό πίσω, το οποίο κάποιος θα καλείται πάντα να το γεμίσει.

Ανεξάρτητα όμως από το ποιος θα καλύψει το κενό του Johnny, το ζητούμενο για μας σήμερα είναι ποιος θα καλύψει το κενό του Βλάχου.  Γιατί οι αιτήσεις μαθαίνουμε είναι πολλές: Έστειλε αίτηση ο Παντελής, ο Βαγγέλης, ο Γιώργος… Κι άλλοι πολλοί, κι άλλοι πολλοί, που αν δεν μας τους μαρτυρήσουν, πριν τον ορίσουν το νέο το διοικητή, εμείς δεν θα την αμφισβητήσουμε κι αυτή την οπορτουνίστικη επιλογή.
Υ.Γ. ΚΟΙΤΑ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΤΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΣ