ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΔυτικη ΕλλαδαΨήφισμα του Δ.Σ. της Π.Ε.Δ. Δυτικής Ελλάδας

Ψήφισμα του Δ.Σ. της Π.Ε.Δ. Δυτικής Ελλάδας

Ψήφισμα του  Δ.Σ. της Π.Ε.Δ. Δυτικής Ελλάδας

Το Δ.Σ. της Π.Ε.Δ. Δυτικής Ελλάδας, συνεδρίασε σήμερα, 22/04/2015 εκτάκτως,παρουσία πολλών Δημάρχων της ΠΔΕ, για να συζητήσει το ζήτημα της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία η Κυβέρνηση υποχρεώνει τους ΟΤΑ Αʼβαθμού να καταθέτουν τα ταμειακά τους διαθέσιμα στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Μετά από διαλογική συζήτηση αποφάσισε ομόφωνα:

• Καταγγέλλει ως απαράδεκτη τη μεθόδευση της Κυβέρνησης και την απόφαση της να προχωρήσει στην έκδοση Π.Ν.Π., με την οποία πλήττει ευθέως τη συνταγματικά κατοχυρωμένη ανεξαρτησία του θεσμού της Αυτοδιοίκησης και ουσιαστικά ακυρώνει τον ρόλο της.
• Κρίνει μη ικανοποιητικές τις εξηγήσεις που παρείχε στο Δ.Σ. της ΚΕΔΕ ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, γι αυτό καλεί την Κυβέρνηση να αποσύρει άμεσα την Π.Ν.Π.
• Καλεί τους Δήμους της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας να προχωρήσουν σε συνεδρίαση του Δημοτικού τους Συμβουλίου, με σκοπό την έκδοση ψηφισμάτων που θα καταγγέλλουν την Π.Ν.Π., τόσο ως πολιτική πράξη, όσο κι ως προς το περιεχόμενό της, καθόσον τίθεται σε κίνδυνο η ομαλή λειτουργία όλων των Δήμων και των υπηρεσιών τους, καθώς και η δυνατότητά τους να ανταποκριθούν στη στοιχειώδη λειτουργία τους.
• Καλεί τους Δήμους της Δυτικής Ελλάδας σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις, μαζί με το προσωπικό τους, αρχής γενομένης από την ημέρα κατά την οποία θα έρθει προς συζήτηση στη Βουλή η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.
• Δηλώνουμε αποφασισμένοι να εξαντλήσουμε κάθε πολιτική και νομική δυνατότητα που θα μας δοθεί , με σκοπό να ακυρώσουμε το περιεχόμενο της Π.Ν.Π.
• Καλούμε τους Δήμους να αναλάβουν σε τοπικό επίπεδο εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών, χρησιμοποιώντας κάθε πρόσφορο μέσο, προκειμένου να ενημερωθούν οι δημότες με έγκυρο τρόπο για τις δραματικές επιπτώσεις που θα έχει για κάθε τοπική οικονομία και για κάθε επαγγελματία η εφαρμογή αυτής της πρωτοφανούς κυβερνητικής απόφασης.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΔ καταδικάζει την πράξη νομοθετικού περιεχομένου.
• Απαιτεί την άμεση και οριστική απόσυρσή της.
• Καλεί τους Δημάρχους και τα Δημοτικά Συμβούλια της ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας, να μην την εφαρμόσουν και να μην καταθέσουν τα χρήματα.
• Τα διαθέσιμα των Δήμων είναι για τους εργαζόμενους, το λαό και τις ανάγκες του, όχι για τις τράπεζες και τους δανειστές.
• Καμμία νομική κύρωση κατά των αιρετών που θα αρνηθούν να συμμορφωθούν με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, καθώς και των υπαλλήλων που θα υλοποιήσουν αποφάσεις των οργάνων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr