Συζήτηση στην ολομέλεια για την αναίρεση απο το Δημόσιο της αποφασης που ακύρωσε το χαράτσι Στουρνάρα-ΔΕΗ

Προς τα μέλη του ΙΝΚΑ και όλους τους Έλληνες πολίτες

ΣΥΖΗΤΕΙΤΑΙ ΗΜΕΡΑ ΠΕΜΠΤΗ 23.04.15 ΣΤΗΝ Α’ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΟΥ Α.Π. 1Ος ΟΡΟΦΟΣ ΩΡΑ 10
Με την ΑΝΑΙΡΕΣΗ του το Δημόσιο προσβάλλει την Απόφαση αριθμός 293/2014 που Ακύρωσε το χαράτσι ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ – ΔΕΗ επί της ΑΓΩΓΗΣ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΤΟΥ ΙΝΚΑ που ξεκινήσαμε την 30.11.2011.
3 χρόνια μετά, και με τις σύντομες διαδικασίες του Ν 2251/94 της Συλλογικής Αγωγής των Ενώσεων Καταναλωτών, το ενιαίο συνεχές και ίδιο Ελληνικό Δημόσιο, των προηγουμένων και των παρόντων κυβερνητικών κομμάτων, με κλαυσίγελους θα λέει, δεν τα κάναμε εμείς τα έκαναν οι άλλοι, (αλλά ήμασταν και εμείς εκεί στη Βουλή όταν γινόντουσαν αυτά), ε, αφήστε τα, μα τώρα πέρασε ο καιρός.
Η άριστη τεκμηρίωση της απόφασης 293/2014, λήφθηκε με ψήφους 3 προς 2, όμως, και με 5 προς 5 αν θα ήταν, πάλι λόγω αντίθετης με αυτήν του ΣτΕ, θα οδηγείτο στην Ολομέλεια από τους 75 των Αρεοπαγιτών με τον αριθμό που θα αποφασιστεί, οι μισοί + 1..
Η απόφαση της Α’ Ολομέλειας της Πέμπτης, θα προχωρήσει στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο ΑΕΔ, για οριστική κρίση, επειδή το ΣτΕ με την Απόφαση 1972/2012 είχε γνωμοδοτήσει αντίθετα, περί νομιμότητας δηλαδή των Χαρατσιών λόγω έκτακτων συνθηκών όπως είχε πει τότε.
Ο δικηγόρος μας κος Γιάννης Μυταλούλης μας επισημαίνει ότι:
Στην συζήτηση την 23.04.15 ημέρα Πέμπτη στην Α΄Ολομέλεια του Α.Π., με την Απόφαση που θα εκδοθεί θα κριθεί οριστικά και η νομιμότητα κάθε φόρου επί ακίνητης περιουσίας, και για το ότι αν αυτός επιβάλλεται άνευ εισοδηματικών κριτηρίων είναι αντισυνταγματικός.
Στην ίδια συζήτηση της Ολομέλειας, εξετάζεται το ζήτημα της εκχώρησης Δημόσιας Εξουσίας σε ιδιώτες που το ΣτΕ, παράνομα δέχθηκε ότι είναι νόμιμο.
Εάν η Απόφαση του ΣτΕ μείνει ως έχει, θα έχουμε ιδιώτες Εφοριακούς, Αστυνομικούς και Σωφρονιστικούς υπαλλήλους μέχρι και ιδιώτες Δικαστές κλπ.
Η προσπάθεια επαναφοράς στο νόμιμο των ‘‘Ελληνικών πραγμάτων’’ είναι ευθύνη ΜΟΝΟ των Δικαστών που έχουν αυτό το καθήκον στην ζωή τους.
Την Αυτεπάγγελτη ευθύνη κρίση νομιμότητας των ‘‘Ελληνικών πραγμάτων’’ έχει το ΣτΕ.
Κάτι χοντρό δεν είχε πάει καλά εκεί στο ΣτΕ και μίλησε για αυτό ο πρόεδρός του.
….του ρόλου του ΣτΕ σε περίοδο παρατεταμένης και ποικίλης κρίσεως, της οποίας πιθανόν ο πυρήνας να είναι η κρίση του δικαίου.
…..τις δυσκολίες του δικαστηρίου να επιλύει όλο και περισσότερο οξυμένες διαφορές των πολιτών με το κράτος, οι οποίες κατά το μεγαλύτερο μέρος αναφέρονται στην μη τήρηση του Συντάγματος.
……τη μεγάλη πίεση που δέχθηκε το δικαστήριο τόσο από μια εκτεταμένη και ασταθή νομοθεσία όσο και από τις δυσμενείς πραγματικές συνθήκες που επικρατούν στη χώρα, γεγονότα που δυσχεραίνουν σε μεγάλο βαθμό την άνετη ερμηνεία και εφαρμογή του Συντάγματος.
Ευθύνη των πολιτών είναι, να το ζητήσουν από τους Δικαστές των Πολιτικών Δικαστηρίων. Αυτό κάναμε και δικαιωθήκαμε.
Και η επιτυχία του ΙΝΚΑ, θα κριθεί εκεί ψηλά, στο ΑΕΔ που δεν έχει ψηλότερα.