Β’ΕΠΣΝΑ-2ος Όμιλος: Η πρωτιά στον «αέρα»

Μέχρι ενός σημείο φαίνονταν να υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί, ο Κεραυνός Μυρτιάς, ο οποίος είχε πάρει μεγάλο προβάδισμα. Όμως οι ισορροπίες άλλαξαν και ο ΠΑΟ Καλυβίων (φωτο) την διεκδικεί με πάρα πολλές πιθανότητες.

Ο 2ος με 55 πόντους ΠΑΟΚ υποδέχεται τον Κεραυνό που είναι πρώτος, ένα βαθμό ψηλότερα κι αν οι γηπεδούχοι επικρατήσουν περνάνε στην κορυφή. Την τελευταία Αγωνιστική έχουν δύσκολο ματς στην Παραβόλα, αλλά αν σημειώσουν νίκη με περισσότερα από δύο γκολ διαφορά (2-0 είχαν χάσει το πρώτο ματς) κόντρα στον Κεραυνό τους εξυπηρετεί ακόμα και η ισοπαλία μέσα στην Παραβόλα. Η Θύελλα Παραβόλας με 49 βαθμούς παίζει στην έδρα του ΠΑΟ Αγρινίου για να υπερασπιστεί την 3η θέση και οι γηπεδούχοι (4οι με 45 βαθμούς) δεν μπορούν να είναι αδιάφοροι και θέλουν νίκη να εξαντλήσουν όλες τις ελπίδες τους. Πάντως η Θύελλα με ισοπαλία εξασφαλίζει την 3η θέση αλλά κινδυνεύει να χάσει τη διαφορά των πέντε βαθμών απ’ τον δεύτερο που θα της επιτρέψει συμμετοχή στα play offs.

Την τελευταία Αγωνιστική η Μυρτιά υποδέχεται την Ένωση Αγ.Δημητρίου και ο ΠΑΟ θα παίξει στις Φυτείες, με Ένωση και Ακαρνανικό να βρίσκονται στις… επικίνδυνες θέσεις. Η ομάδα των Φυτειών με 22 βαθμούς είναι προς το παρόν ασφαλής στην 11η θέση, ενώ αυτή την Αγωνιστική υποδέχεται τον αδιάφορο βαθμολογικά Αστέρα Καμαρούλας, που δεν έχει δείξει να… χαρίζεται. Η 12η Ένωση με 20 πόντους υποδέχεται τον επίσης αδιάφορο βαθμολογικά Αστέρα Αγρινίου, με δύο μέτωπα ανοιχτά: την πιθανότητα να πάρει την 11η θέση και να αποφύγει τα play out, αλλά και το φόβο να βρεθεί σ’ αυτά με μειονέκτημα, αφού ακολουθεί ο Κεραυνός Ποταμούλας με 19 βαθμούς και η Ένωση δεν μπορεί να ελπίζει πολλά κόντρα στην Μυρτιά την τελευταία Αγωνιστική. Η ομάδα της Ποταμούλας υποδέχεται την εξασφαλισμένη Δάφνη Μεγ.Χώρας και τελειώνει στην έδρα της επίσης αδιάφορης ΑΕΚ Αγ.Κων/νου, δεδομένο που τις δίνει ελπίδες ακόμα και για την 11η θέση. Πολλά θα κριθούν στην μάχη της παραμονής και από την αγωνιστική συμπεριφορά των αδιάφορων βαθμολογικά ομάδων…
Γιώργος Παπαϊωάννου