Δημιουργούν Επιτροπή που θα γεφυρώνει τα προβλήματα στα Αη Βασιλιώτικα

Από την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε για τα Αη Βασιλιώτικα Αγρινίου θα δημιουργηθεί επιτροπή που θα συνεδριάζει ανά τακτά χρονικά διαστήματα και κύριο μέλημά της θα είναι ο συντονισμός των μελών της για την εξομάλυνση της κατάστασης στην περιοχή. Θα αποτελείται από τον δήμο Αγρινίου, τους κατοίκους της περιοχή, ΡΟΜΑ και την αστυνομία.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Πραγματοποιήθηκε χθες νωρίς το πρωί η σύσκεψη των κατοίκων της περιοχής των Αη Βασιλιώτικων Αγρινίου με την δημοτική αρχή και άλλους φορείς της πόλης με σκοπό την εξομάλυνση της κατάστασης στην εν λόγω περιοχή από μικρή μερίδα ΡΟΜΑ. Η σύσκεψη έγινε στο δημαρχείο Αγρινίου, στην πρώην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου υπό την παρουσία πολιτών της περιοχής, του δημάρχου Αγρινίου κ Γιώργου Παπαναστασίου, των αντιδημάρχων κ Νίκου Καζαντζή, Κώστα Καλαντζή, Ανδρέα Καλαμπαλίκη, Νίκου Γκρίζη, Θύμου Γρίβα, του Γενικού Γραμματέα του δήμου κ Δημήτρη Τζιώλη, του Αστυνομικού Διευθυντή Ακαρνανίας κ Γιάννη Ματσούκα και του Προϊσταμένου της Υγειονομικής Υπηρεσίας Αιτω/νίας κα Νίκου Φατούρου.

Ο Πρόεδρος του συλλόγου «Νέα Γη», που εδρεύει στα Αη Βασιλιώτικα, κ Κώστας Παπαθανάσης επιδίωξε την συνάντηση με την δημοτική αρχή, η οποία με την σειρά της άμεσα την αποδέχθηκε. Τέθηκαν από την πλευρά του όλα τα ζητήματα επί τάπητος, τονίζοντας ότι το θέμα πρέπει να πάει στη βουλή για να υπάρξει ουσιαστική επίλυση του. Η συμβίωση με τους περισσότερους ΡΟΜΑ είναι ειρηνική και χωρίς να υπάρχουν προβλήματα. Ο κ Παπαθανάσης μίλησε για την χαμένη κατά το παρελθόν χρηματοδότηση από την Ε.Ε για αντίστοιχα ζητήματα, ζήτησε αυξημένες περιπολίες από την αστυνομία, κάτι που έγινε αμέσως αποδεκτό από τον αστυνομικό διευθυντή που ήταν στη σύσκεψη και επισήμανε ότι από τις αστυνομικές επιχειρήσεις που κάνει η αστυνομία στην περιοχή έχουν μειωθεί η εγκληματικότητα. Ο Πρόεδρος του συλλόγου «Νέα Γη» παρουσίασε συγκεκριμένα περιστατικά από διάφορες περιπτώσεις που η κατάσταση είχε εκτροχιαστεί και περιέγραψε την δύσκολη όπως είπε καθημερινότητά τους. OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Το κλίμα της σύσκεψης ήταν καλό. Εκ μέρος του δήμου και δια στόματος των εκλεγμένων που ήταν παρόντες, έγινε αποδεκτή και θα βελτιωθεί περεταίρω πρόταση, η οποία προβλέπει την σύσταση επιτροπής η οποία θα αποτελείται από εκλεγμένους στον δήμο, κατοίκους της εκεί περιοχής, ΡΟΜΑ, αστυνομία κλπ. Σκοπός της επιτροπής είναι να ενισχύσει τον ρόλο των υγειών στοιχείων της περιοχής, να συνεδριάζει σε τακτά χρονικά διαστήματα και να επιλύει ζητήματα στην βάση τους. Παράλληλα, ο δήμος Αγρινίου ήδη έχει ξεκινήσει κάποιες ενέργειες ώστε να εντάξει τους ΡΟΜΑ στον κοινωνικό ιστό. Συγκεκριμένα, πέραν του ζητήματος της αναβάθμισης της ποιότητας ζωής στα Αη Βασιλιώτικα, στο πλαίσιο αυτό είναι σε εξέλιξη κάποια έργα στην περιοχή, εντάχθηκαν στις κοινωνικές δομές του δήμου 137 οικογένειες ΡΟΜΑ και τα παιδιά της περιοχής εμβολιάστηκαν με την συνδρομή του «Δικτύου Υποστήριξης των μαθητών» και τους Γιατρούς του Κόσμου, αλλά και άλλες ενέργειες που αφορούν άλλα ζητήματα, όπως η καθαριότητα κλπ.

Κων/νος Χονδρός