«Η ΒΕΡΑ» στον Δυτικά FM

Κώστας Κάππας «Όσοι ηθοποιοί και αν ήρθαν στο Αγρίνιο, ακόμη και πολύ έμπειροι, μου έλεγαν τα καλύτερα για το κοινό της περιοχής. Έχουμε πολύ καλούς δέκτες και δεν πρέπει να του δίνουμε βλακείες, εμπορικά και ερασιτεχνικά πράγματα. Πρέπει το κοινό αυτό να το προστατέψεις με καλές παραστάσεις ή έστω πολύ καλές μετακλήσεις. Τα ωραία πράγματα δεν σχετίζονται πάντα με τα λεφτά».

 

Στον «Δυτικά FM» μίλησε χθες ο ηθοποιός Κώστας Κάππας για το θεατρικό έργο που θα παρουσιάσει σήμερα, αύριο και μεθαύριο στην αίθουσα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Αγρινίου με τίτλο «ΒΕΡΑ». Ο κ Κάππας μίλησε για την συμπαραγωγή του με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ που αφορά ένα θεατρικό που είναι σύγχρονο, νεοελληνικό και έχει ενισχύσει την ελληνική δραματουργία «Έχει ιδιαίτερο βάθος που πρέπει να ανακαλύψεις, για να έχει πολύ ενδιαφέρoν το έργο» είπε ο κ Κάππας, ο οποίος παρουσίασε την πλάκα και παράλληλα την εμμονή ενός 70χρονου με μια γυναίκα. Ο άνδρας αυτός θεωρεί ότι η γυναίκα αυτή έχει στήσει ολόκληρη ιστορία για να τον  παρακολουθεί και είναι ερωτευμένη μαζί του, την στιγμή που δεν ισχύει απόλυτος τίποτε. Το μυστικό είναι ότι ο ηλικιωμένος άνδρας περνάει καλά και ζει μέσα από την ιστορία αυτή, προδίδοντας παράλληλα την μοναξιά των ανδρών αυτών που πολέμησαν μαζί  και τώρα είναι στην Λάρισα. Η ανδροπαρέα αυτή φτάνει πάντα στα όριά της, αλλά πάντα υπερισχύει η φιλία, μέσα από την συνήθεια του συμβιβασμό. Με το όνειρο ότι η γυναίκα αυτή τον αγαπάει, παρά το γεγονός ότι είναι παντρεμένη, ζει και όταν βλέπει ότι προσπαθούν να του πάρουν το όνειρο είναι έτοιμος να καταρρεύσει. Η μουσική επιμέλεια που είναι του κ Κάππα, ορίζει και σηματοδοτεί την παράσταση. Του χρόνου θα παρουσιαστεί και στο αθηναϊκό κοινό, παρά του ότι απαιτεί ένταση εσωτερική στον εκάστοτε ηθοποιό, γιατί ο συγγραφέας Δ.Κεχαίδης είναι πολύ «δύσκολος».

Κατά την συνέντευξη ο πρωταγωνιστής Κώστας Κάππας είπε: «Η ουτοπία με κρατάει ζωντανό στη δουλειά. Μόνο και μόνο που θα στήσω μια παράσταση και θα μπορέσω να την δουλέψω όσο θέλω για να υπάρχουν υψηλά στάνταρ και να την μοιραστώ με τον κόσμο είναι όνειρο καθημερινό και αν μπορώ θα το κάνω μέχρι τέλους. Όλες μου οι δουλειές έχουν γίνει μέσα από εσωτερική παρόρμηση και τεκμηρίωση με την πρέπουσα σοβαρότητα. Δεν σκέφτηκα ποτέ ότι π.χ αυτό το έργο έχει δύο ηθοποιούς, θα το κάνω με τον τρόπο αυτό κα τέλος με σκοπό να βγάλω λεφτά. Δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση και δεν μπαίνω στην λογική αυτή. Αν προκύψουν καλά χρήματα είναι ευχής έργο».

Επίσης, ο κ Κάππας ανέλυσε την θεατρική παραγωγή του παρελθόντος με αυτή του σήμερα. «Είναι τεράστιες οι διαφορές. Ο Καμπανέλλης ήταν μπροστά για την εποχή του, όπως επίσης και ο Κεχαίδης. Αυτά όμως ήταν παραγωγές ομάδων που επιτελούσαν φοβερό έργο στα πολιτιστικά και παρήγγειλλαν αληθινά ελληνικά έργα. Το τρομερό είναι ότι έκαναν την δουλειά αυτή όχι για να βγάλουν χρήματα, αλλά επειδή ήθελαν να το ζήσουν και να το μοιραστούν με τον κόσμο. Ήταν η ανάγκη της εποχής να δημιουργηθεί θέατρο και μάλιστα μέσα από τα έργα αυτά μιλάνε έλληνες με ψυχικό υπόβαθρο. Το έργο αυτό σε βοηθάει να καταλάβεις από πού έρχεσαι και που πας και αυτό πρέπει να το αναδείξουμε και γι αυτό αν αλλάξεις την μορφή του έργου αυτού θα χαθεί η ουσία του και είμαι κατά σ αυτό».

Μίλησε και για το θέατρο της περιοχής λέγοντας  «Όσοι ηθοποιοί και αν ήρθαν στο Αγρίνιο, ακόμη και πολύ έμπειροι, μου έλεγαν τα καλύτερα για το κοινό της περιοχής και την εξυπνάδα του. Έχουμε πολύ καλούς δέκτες και δεν πρέπει να του δίνουμε βλακείες, εμπορικά και ερασιτεχνικά πράγματα. Πρέπει το κοινό αυτό να το προστατέψεις με καλές παραστάσεις ή έστω πολύ καλές μετακλήσεις. Τα ωραία πράγματα δεν σχετίζονται πάντα με τα λεφτά. Το Αγρίνιο έχει καλή βάση και διαθέτει άριστο μηχανισμό γύρω από το θέατρο, τους τεχνικούς τους τοπικούς ηθοποιούς και πολλά άλλα».

Οι παραστάσεις είναι σήμερα Παρασκευή 17/4 και αύριο Σάββατο 18/4 στις 9 μ.μ. και την Κυριακή  19 Απριλίου στις 8.μ.μ. στην Αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου Αγρινίου. Η τιμή του εισιτηρίου στο ταμείο τις ημέρες που γίνεται η προπώληση θα είναι 10€ (Γενική είσοδος), ενώ το βράδυ της παράστασης θα ισχύει 12€ κανονικό και 10€ το μειωμένο. 10€ (μαθητές, φοιτητές, άνεργοι και συνταξιούχοι άνω των 65 ετών). Η προπώληση εισιτηρίων ξεκίνησε στο ταμείο του Δημοτικού Θεάτρου από χθες Τετάρτη 15 Απριλίου. Ώρες Ταμείου: 11.00 π.μ.- 1.00 μ.μ. & 7.00 μ.μ. – 9.00 μ.μ. Τηλ Ταμείου 26410 – 56 135 και κιν 6945977572.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Σκηνοθεσία – Μουσική επιμέλεια: ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΑΠΠΑΣ

Σκηνικά -Κοστούμια : ΧΡΥΣΑ ΔΑΠΟΝΤΕ

Φωτισμοί :ΕΛΕΝΑ ΣΙΩΚΟΥ

Βοηθός Σκηνοθέτη: ΒΑΓΓΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ

Κων/νος Χονδρός