Τα προβλήματα των καθαριστριών άκουσε ο Απ. Κατσιφάρας

Με τα Σωματεία Καθαριστών - Καθαριστριών σχολικών κτιρίων Πάτρας και Αιγιαλείας – Καλαβρύτων συναντήθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας προκειμένου να ενημερωθεί για…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Με τα Σωματεία Καθαριστών - Καθαριστριών σχολικών κτιρίων Πάτρας και Αιγιαλείας – Καλαβρύτων συναντήθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας προκειμένου να ενημερωθεί για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όσον αφορά την αποπληρωμή των δεδουλευμένων τους και τις καθυστερήσεις στην ανανέωση των συμβάσεών τους, καθώς και την πάγια θέση τους για μονιμοποίηση.

Στη διάρκεια της συνάντησης, οι εργαζόμενες ενημέρωσαν τον Περιφερειάρχη για την καθυστέρηση που υπάρχει κάθε χρόνο στην ανανέωση των συμβάσεών τους, ζητώντας συγκεκριμένα η ανανέωση να γίνεται στο τέλος της τρέχουσας σχολικής χρονιάς και όχι να περιμένουν πρώτα να ξεκινήσει η νέα. Αυτό, όπως τόνισαν, θα είναι καλό τόσο για τις ίδιες καθώς δε θα υπάρχει αυτή η αβεβαιότητα στο εργασιακό τους μέλλον, ενώ και τα σχολεία δε θα μένουν δίχως καθαριότητα.

Επιπλέον, τέθηκε το θέμα για την άνιση μεταχείρισή τους σε σχέση με τους μόνιμους εργαζόμενους αναφορικά με την ασφάλισή τους, καθώς δεν έχουν ενταχθεί στη ρύθμιση των βαρέων και ανθυγιεινών, ενώ παράλληλα ζητούν η αμοιβή τους να γίνεται βάσει των τετραγωνικών των σχολικών κτιρίων που καθαρίζουν και όχι με τις αίθουσες.

Τα περισσότερα προβλήματα εντοπίζονται, κυρίως, στις περιοχές της Δυτικής Αχαΐας, του Αιγίου, καθώς παραμένουν απλήρωτες για το 2015, με την τελευταία πληρωμή να τους έχει καταβληθεί για τον περασμένο Ιανουάριο, σε πολύ δύσκολες εποχές για τις οικογένειές τους.

Τέλος, έθεσαν το μείζον θέμα της μονιμοποίησής τους που βρίσκεται σε εκκρεμότητα για πολλά χρόνια, καθώς είναι αποδεδειγμένο πως καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και η μονιμοποίησή τους θα αποκαταστήσει αδικίες διαχρονικές.

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας δεσμεύτηκε να παρέμβει για τα ζητήματα που τους απασχολούν στην ηγεσία των Υπουργείων Παιδείας και Εσωτερικών ώστε άμεσα να βρεθεί λύση.

Στη συνάντηση συμμετείχαν οι πρόεδροι των δύο Σωματείων Πάτρας Χριστίνα Διδάχου και Αιγιαλείας Σταυρούλα Πιερράτου, η πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Πάτρας Σταυρούλα Παναγοπούλου – Νικολάου, η Εκτελεστική Γραμματέας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Διονυσία Μαράτου, καθώς και μέλη των Δ.Σ. των Σωματείων.