Στο Αγρίνιο το Προσυνέδριο Πολιτιστικών Κέντρων ΟΤΕ Νοτιοδυτικής Ελλάδας

Με γνώμονα τον πολιτισμό, την ανεξαρτησία του κάθε Πολιτιστικού Κέντρου και την παράλληλη συνεργασία τους πραγματοποιήθηκε το προσυνέδριο των Πολιτιστικών Κέντρων Νοτιοδυτικής Ελλάδας στο Αγρίνιο. Τι συζητήθηκε και ποιός είναι ο σκοπός τους OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Το Πολιτιστικό Κέντρο Εργαζομένων και Συνταξιούχων ΟΤΕ Αγρινίου πραγματοποίησε το Σάββατο, το προσυνέδριο των Πολιτιστικών Κέντρων ΟΤΕ Νοτιοδυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας, Ιονίων Νήσων και Ηπείρου. Το θέμα του προσυνεδρίου είναι οι μουσικές διαδρομές του πολιτισμού μας και διεξάγεται στο πλαίσιο της προετοιμασίας του 40ου Πανελληνίου Συνεδρίου Πολιτιστικής Ένωσης Εργαζομένων ΟΤΕ που θα γίνει στην Μυτιλήνη απο τις 27/4 έως τις 31/4/15.

Η Πρόεδρος της Πολιτιστικής Ένωσης Εργαζομένων ΟΤΕ κα Χριστίνα Νικολέτου, κατά την εκδήλωση που έγινε σε γνωστό ξενοδοχείο του Αγρινίου, μίλησε για τα πενήντα δύο ανά την Ελλάδα Πολιτιστικά Κέντρα που υπάρχουν και τόνισε την ανεξαρτησία που υπάρχει μεταξύ τους, αλλά και την συλλογικότητα που τα διακρίνει ώστε να παραχθεί όλο το έργο που γίνεται σε πανελλαδικό επίπεδο και αφορά τον πολιτισμό, το περιβάλλον, τον αθλητισμό, την κοινωνική προσφορά και όχι μόνο. Η πραγματοποίηση στο Αγρίνιο του προσυνεδρίου σχετίζεται με τις συναντήσεις που πραγματοποιούνται μεταξύ των μελών όλων των κέντρων, ανά περιφέρειες και την Ελλάδα, με κύριο θέμα φέτος τις μουσικές διαδρομές. Το θέμα κάθε χρόνο, όπως είπε η κα Νικολέτου, είναι διαφορετικό.

Σκοπός της συνάντησης αυτής, αλλά και γενικότερα των συναντήσεων που γίνονται ανά την Ελλάδα τον καιρό αυτό, είναι να αναδειχθεί η κουλτούρα, τα ήθη και τα έθιμα της εκάστοτε περιοχής, φυσικά και του Αγρινίου που φιλοξένησε το προσυνέδριο. Ταυτόχρονα, η συγκέντρωση αυτή αποσκοπεί στην ανταλλαγή απόψεων και στην επίλυση των προβλημάτων που πιθανότατα υπάρχουν. Επιδίωξη είναι να διατηρηθεί η πολιτιστική κληρονομιά μας και ο πολιτισμός μας και να αποδοθεί στις επόμενες γενιές, όπως υποστήριξε η κα Νικολέτου και γι αυτό το λόγο γίνονται τα προσυνέδρια και τα συνέδρια. Μέσα από τις συναντήσεις αυτές, δύνονται επίσης οι απαραίτητες κατευθύνσεις, ώστε να πραγματοποιηθούν οι κατάλληλες εκδηλώσεις, πέραν των προγραμματισμένων που έχει το εκάστοτε Πολιτιστικό Κέντρο, σε συνεργασία με άλλους φορείς, ώστε ο να αναδειχθεί με τον καλύτερο τρόπο το πολιτιστικό στοιχείο μέσα από εθελοντικές πράξεις.  Το κίνημα του ΟΤΕ είναι το μεγαλύτερο που υφίσταται στον εργασιακό χώρο ανά την Ελλάδα, έχει 5.000 εργαζόμενους και 7.500 συνταξιούχους. OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Κέντρου Αγρινίου κ Χρήστος Παπούλιας δήλωσε «.Στη προετοιμασία για το 40ο συνέδριο Πολιτιστικών Κέντρων που θα γίνει στη Μυτιλήνη πραγματοποιούνται ανά την Ελλάδα προσυνέδρια. Για την Νοτιοδυτική Ελλάδα επιλέχθηκε το προσυνέδριο να γίνει στο Αγρίνιο, αφού γεωγραφικά διευκολύνει όλους τους συναδέλφους. Κύριος ομιλητής ήταν ο αντιπρόεδρος του Πολιτιστικού Κέντρου Αγρινίου κ. Δημήτρης Ψηλός, ο οποίος έκανε ιστορική αναφορά στη μουσική από τα χρόνια του Ομήρου μέχρι και σήμερα. Επίσης, στο προσυνέδριό μας απασχολήθηκαν και άλλα θέματα σχετικά με τα Πολιτιστικά Κέντρα και όχι μόνο. Οι αποφάσεις που θα ληφθούν θα μεταφερθούν για να συζητηθούν στο συνέδριο της Μυτιλήνης». Στην εκδήλωσε απεύθυνε χαιρετισμό η αντιδήμαρχος Αγρινίου κα Μαρία Παπαγεωργίου.

Κων/νος Χονδρός

(Αναδημοσίευση απο την εφημερίδα «Σ»)