Κινητοποίηση για την Κυριακάτικη Αργία

Συγκέντρωση την Κυριακή των Βαΐων στον πεζόδρομο της οδού Παπαστράτου. Κλειστά όλα τα εμπορικά του Αγρινίου

 

Σε κινητοποίηση προχώρησε το πρωί της Κυριακή ο Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου μαζί με το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου πραγματοποιώντας συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον πεζόδρομο της οδού Παπαστράτου. Σκοπός ήταν η υπεράσπιση της Κυριακάτικης αργίας. Η νέα κυβέρνηση είναι πρόθυμη να ψηφίσει νομοσχέδιο για το άνοιγμα των καταστημάτων τριών Κυριακών το έτος και μια εξ αυτών να είναι αυτή των Βαΐων, έναντι των οκτώ που ήθελε η προηγούμενη κυβέρνηση. Ο εμπορικός κόσμος διαμαρτυρείται για την αθέτηση των προεκλογικών δεσμεύσεων της κυβέρνησης και διοργάνωσε την συγκέντρωση αυτή. Προεκλογικά, η νέα κυβέρνηση είχε δεσμευτεί να ψηφίσει και να υπερασπιστεί την κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας. Ο εμπορικός σύλλογος Αγρινίου την Κυριακή δεν άνοιξε τα καταστήματά του, ενώ στην συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε μίλησε ο κ Δημήτρης Χριστοδουλόπουλος και ο κ Δημήτρης Δήμας. OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Το μέλος του Δ.Σ του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου κ Απόστολος Καλαιτζόπουλος δήλωσε «Κάνουμε κοινή συγκέντρωση μαζί με το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων για την Κυριακάτικη αργία. Παλεύουμε για την κατοχύρωση για 48 ώρες δουλειάς για όλη την Ελλάδα και για όλα τα καταστήματα. Πιστεύουμε ότι είναι αναφαίρετο δικαίωμα κάθε εργαζόμενου και κάθε μικρομεσαίας επιχείρησης αυτό. Κάθε προσπάθεια για την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας μεθοδεύεται από τα μονοπώλια , ώστε να αφανίσουν τις μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις».

Συγκεκριμένα όλες οι διεκδικήσεις τους είναι:

Κατάργηση του νόμου για την λειτουργία των καταστημάτων 8 Κυριακές το χρόνο.

Κυριακή υποχρεωτική αργία για όλες τις Κυριακές του χρόνου, για όλα τα καταστήματα με νόμο από την κυβέρνηση.

Για τους εργαζόμενους στο εμπόριο  8ωρο 5ημερο 40ωρο με μόνιμη και σταθερή εργασία. Κατάργηση όλων των νόμων που έχουν απελευθερώσει το ωράριο. Κατάργηση της μερικής απασχόλησης, του ωρομίσθιου, των συμβάσεων  ορισμένου χρόνου και όλων των ελαστικών μορφών εργασίας και μετατροπής τους σε 8ωρες συμβάσεις αορίστου χρόνου. Υπογραφή κλαδικής σύμβασης με κατώτερο βασικό μισθό 920 ευρώ.

Κων/νος Χονδρός

(Αναδημοσίευση από την εφημερίδα «Σ»)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA