ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΟικονομιαΕν αναμονή των ρυθμίσεων σε Δ.Ο.Υ , ΟΑΕΕ και ΙΚΑ

Εν αναμονή των ρυθμίσεων σε Δ.Ο.Υ , ΟΑΕΕ και ΙΚΑ

Εν αναμονή των ρυθμίσεων σε Δ.Ο.Υ , ΟΑΕΕ και ΙΚΑ

Σήμερα ξεκινάει η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τις ρυθμίσεις στον ΟΑΕΕ. Εν αναμονή της ολοκλήρωσης της απαραίτητης ηλεκτρονικής πλατφόρμας για ρυθμίσεις σε άλλους οργανισμούς

 

Σε αναμονή είναι οι φορολογούμενοι στην περιοχή του Αγρινίου, αλλά και γενικότερα, ώστε να στηθεί το ηλεκτρονικό πρόγραμμα που απαιτείται για να μπορέσουν να προσφύγουν στις Δ.Ο.Υ και να κάνουν τις ρυθμίσεις των εκατό δόσεων. Η νομοθετική ρύθμιση έχει υπογραφεί και δημοσιευθεί στο ΦΕΚ και αναμένεται απλά το «στήσιμο» της ηλεκτρονικής πλατφόρμας που απαιτείται. Πιθανολογείται πως η ολοκλήρωσή της και η λειτουργία της μπορεί να γίνει και μετά το Πάσχα, αλλά οι φορολογούμενοι είναι σε αναμονή και συχνά καταφεύγουν στους λογιστές και στις Δ.Ο.Υ να ενημερωθούν. Αντίστοιχη σχεδόν κατάσταση επικρατεί και στον ΟΑΕΕ. Οι ελεύθεροι επαγγελματίες αναμένουν εδώ και καιρό να ρυθμίσουν τις οφειλές τους, αλλά σήμερα αναμένεται να αναρτηθεί το σύστημα του οργανισμού που θα δίνει τη δυνατότητα ρύθμισης στους ενδιαφερόμενους. Ως είθισται, τις πρώτες μέρες της λειτουργίας του συστήματος υπάρχει ο φόβος ότι θα παρουσιάσει αδυναμίες. Πάρα ταύτα, το ενδιαφέρον για την εφαρμογή του είναι εξίσου σημαντική με αυτή για τις Δ.Ο.Υ. Η εικόνα και οι συνθήκες δεν αλλάζουν ούτε στο ΙΚΑ.

Οι περισσότεροι πολίτες ωστόσο, είναι ενημερωμένοι και αποφεύγουν τις μετακινήσεις για τον λόγο αυτό, αν και πολλοί είναι και αυτοί που συχνά-πυκνά σπεύδουν για ενημέρωση. Πολλοί είναι αυτοί που με την εφαρμογή της εκάστοτε ηλεκτρονικής πλατφόρμας πιστεύουν ότι οι πολίτες τις πρώτες μέρες θα δημιουργήσουν «ουρές», αν και η όλη διαδικασία των ρυθμίσεων θα κυλήσει σύμφωνα με το γνωστό μέχρι τώρα πλαίσιο. Βασικός είναι ο ρόλος της ακριβής ημερομηνίας που θα ξεκινήσει η λειτουργία της κάθε πλατφόρμας, καθώς επίσης πόσο σύντομα θα το μάθει ο κόσμος σε συνάρτηση με τις ημερομηνίες καταβολής των συντάξεων τους ή χρημάτων από άλλες πηγές.

Κων/νος Χονδρός

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr