Λονδίνο – Άκτιο από τον Μάιο

Αεροπορική σύνδεση:

Λονδίνο – Άκτιο

από τον Μάιο

Ποια δεδομένα οριστικοποιούνται με την αεροπορική σύνδεση που θα ξεκινήσει από φέτος

 

Κάθε Τετάρτη και Κυριακή από τις 17 Μαΐου έως και τις 21 Οκτωβρίου η αεροπορική εταιρία Easy Jet θα πραγματοποιεί πτήσεις από το Λονδίνο προς το αεροδρόμιο του Ακτίου. Η εξέλιξη αυτή, επαληθεύτηκε και από την ίδια την αεροπορική εταιρία, της οποίας οι πτήσεις θα φεύγουν από το αεροδρόμιο Γκάτγουικ του Λονδίνου.

Στην περίπτωση που επιτευχθεί η πληρότητα των πτήσεων, κάτι που δεν είναι καθόλου απίθανο, αφού η περιοχή επιλέγεται κατά κόρον από τουρίστες της Μεγάλης Βρετανίας, σε μια τουριστική σεζόν θα επισκεφτούν την περιοχή 7.200 τουρίστες. Αν η πληρότητα αγγίζει το 80% οι τουρίστες θα είναι 5.700. Παράλληλα, οι Άγγλοι τουρίστες στην περιοχή δεν αποτελούν για τον τουριστικό κλάδο νέο άνοιγμα σε νέα τουριστική αγορά, αλλά αντιθέτως, οι Άγγλοι θεωρούνται παραδοσιακό κοινό επισκεπτών στις περιοχές της Λευκάδας, της Πρέβεζας, της Ηπείρου, της Πάργας, αλλά και στα εκεί παράλια της Αιτωλοακαρνανίας. Η Easy jet επιδιώκει να εισπράξει περίπου 150.000 μέσω επιδότησης από την υπόθεση αυτή.

Βέβαια, τίθεται το θέμα γιατί αν και το αεροδρόμιο βρίσκεται στην Αιτωλ/νία, ενδιαφέρονται γι’ αυτό όλοι οι γειτονικοί νομοί, πλην του δικού μας. Η προσπάθεια για την αεροπορική σύνδεση του Ακτίου και του Λονδίνου έγινε από τους φορείς της Πρέβεζας, ενώ άλλες προσπάθειες ίδιου βεληνεκούς έχουν γίνει τόσο από την Λευκάδα, αλλά και την Ήπειρο και πάντα η Αιτωλ/νία είναι απούσα.

Κων/νος Χονδρός