Υποχώρησε καινούργιος δρόμος

Επικίνδυνος ο νέος δρόμος Κεχρινιάς – Λεπενούς. Καταγγελία αναγνώστη. Τι απαντά ο δήμος Αμφιλοχίας

 

Ανησυχία επικρατεί στους οδηγούς που χρησιμοποιούν για την εξυπηρέτησή τους τον δρόμο από την Λεπενού για την Κεχρινιά και τούμπαλιν. Ο λόγος της ανησυχίας είναι ότι ο εν λόγω δρόμος, αν και είναι σε εξέλιξη η κατασκευή του, ήδη έχει υποχωρήσει σε δύο σημεία, την στιγμή μάλιστα που έχει δοθεί στην κυκλοφορία προ δύο – τριών ετών, σύμφωνα πάντα με τον καταγγέλλοντα.

Συγκεκριμένα, πριν ενάμισι χρόνο είχε υποχωρήσει πλήρως ένα τμήμα του δρόμου και προ ημερών, σε απόσταση λίγων μέτρων από το αρχικό τμήμα που είχε υποχωρήσει, υποχώρησε και άλλο τμήμα του δρόμου. Την συγκεκριμένη στιγμή, αν κάποιος οδηγός είναι αφηρημένος ή οδηγεί νύχτα, τότε κινδυνεύει να πέσει στο κενό.

Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα του δήμου Αμφιλοχίας κ. Αλπό, ο δρόμος δεν έχει παραδοθεί ακόμη και αντιμετωπίζει προβλήματα τεχνικής φύσεως, που προήρθαν από πιθανή αβλεψία του εργολάβου. Τα έξοδα της αποκατάστασης των προβλημάτων που οφείλονται στον εργολάβο, θα αναλάβει εξ ολοκλήρου ο εργολάβος, ενώ υπάρχουν και προβλήματα που προέκυψαν εξαιτίας κατολισθήσεων ή άλλων ακραίων καιρικών φαινομένων. Άμεσα ο δήμος Αμφιλοχίας, σύμφωνα με τον κ. Αλπό, θα πάρει μέτρα ασφαλείας για την διέλευση των οχημάτων (σήμανση κ.λ.π.), ενώ ήδη έχει κινήσει τις κατάλληλες διαδικασίες και προς τον εργολάβο, οι οποίες είναι σε τυπικό επίπεδο, αφού ο ίδιος έχει δεσμευτεί ότι θα αναλάβει τα έξοδα αποκατάστασης στο μερίδιο της ευθύνης που του αντιστοιχεί. Ταυτόχρονα, έχουν ξεκινήσεις και οι διαδικασίες για την έναρξη γεωλογικής μελέτης, η οποία είναι απαραίτητη, αφού στην περιοχή υπάρχει έντονο γεωλογικό πρόβλημα. Η διενέργεια γεωλογικής μελέτης που θα κάνει ο ίδιος ο δήμος, έχει ήδη εγκριθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Σύμφωνα όμως με τον κ. Αλπό, προέχει η άμεση αποκατάσταση του δρόμου και σε δεύτερη φάση, επίσης σύντομη, να γίνει η μελέτη και η οριστική αποκατάσταση του προβλήματος στον εν λόγω δρόμο.

Κων/νος Χονδρός