ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΥπό έλεγχο μέχρι στιγμής η κακοκαιρία στο νομό

Υπό έλεγχο μέχρι στιγμής η κακοκαιρία στο νομό

Υπό έλεγχο μέχρι στιγμής η κακοκαιρία στο νομό

Τσουχτερό το κρύο, αλλά χωρίς προβλήματα

Υπό έλεγχο μέχρι στιγμής

η κακοκαιρία στο νομό

Χωρίς να δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα μέχρι στιγμής στην Αιτωλοακαρνανία, παρά την κακοκαιρία που σημειώθηκε στην υπόλοιπη Ελλάδα. Τι δηλώνει ο υπεύθυνος της Πολιτικής Προστασίας του νομού κ. Γιάννης Τέγας

 

Παρά το ψύχος που υπάρχει το τελευταίο χρονικό διάστημα μέχρι στιγμής στην Αιτωλ/νία δεν δημιουργήθηκε κανένα απολύτως πρόβλημα, σύμφωνα με τον υπεύθυνο της Πολιτικής Προστασίας κ. Γιάννη Τέγα, αν και αρκετές προβλέψεις λένε ότι το σκηνικό θα αλλάξει σταδιακά, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα. Χθες τα ξημερώματα η πρόβλεψη για τα ορεινά της Αιτωλ/νίας έλεγε ότι εκτός του ψύχους ίσως σημειωθούν χιονοπτώσεις, ενώ οι άνεμοι θα έπνεαν βόρειοι – βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένιση.

Η θερμοκρασία πιθανολογούταν ότι θα άγγιζε τους μείον 8 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Μόνο προ λίγων ημερών ο δρόμος Λαμπιρίου – Προυσού χρειάζονταν για 2 ώρες περίπου αλυσίδες, ενώ επενέβη επίσης και η Πολιτική Προστασία. Τα μικροπροβλήματα που παρουσιάστηκαν, λόγω ισχυρών ανέμων σε κάποιες περιοχές (λ.χ. Θέρμο) περιορίστηκαν μόνο στην πτώση κλαδιών, τα οποία δεν προξένησαν ζημιές.

Σύμφωνα με τον κ. Τέγα, ο μηχανολογικός εξοπλισμός της Πολιτικής Προστασίας είναι σε πλήρη ετοιμότητα να παρέμβει όπου χρειαστεί, ενώ έχει μοιραστεί και αλάτι, ακόμη και προληπτικά στους δήμους του νομού. Επίσης, η Πολιτική Προστασία δεν έχει καμία ενημέρωση από κάποια ανώτερη κρατική υπηρεσία για έντονα καιρικά φαινόμενα στην Αιτωλ/νία. Μάλιστα, όπως ανέφερε ο κ. Τέγας ακόμη και η κακοκαιρία που υπήρχε σε πανελλαδικό επίπεδο τις προηγούμενες μέρες δεν αφορούσε την Αιτωλ/νία.

Βέβαια, το ζήτημα είναι πότε θα βελτιωθεί ο καιρός, θα υπάρξει ύφεση, καθώς το κρύο ειδικά τις βραδινές ώρες είναι τσουχτερό και αυτό καθιστά δύσκολη την κατάσταση για πολλούς ανθρώπους, οι οποίοι αδυνατούν να διαθέτουν θέρμανση τις ώρες που είναι απαραίτητη ή ακόμη και γενικότερα.

Κων/νος Χονδρός

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr