3ο ΓΕΛ Αγρινίου: «Μάθημα» για την εξοικονόμηση νερού

Μέσα από μία διαθεματική δημιουργική εργασία οι μαθητές θα παρουσιάσουν ιδιαίτερα χρήσιμα συμπεράσματα

Οι μαθητές του 3ου Λυκείου Αγρινίου και ειδικότερα του τμήματος Α5 υποκινούμενοι από το ενδιαφέρον τους για την προστασία του νερού και την εξοικονόμησή του, πραγματοποίησαν έρευνα στο χώρο του σχολείου τους και κατάφεραν στο πλαίσιο της δημιουργικής τους εργασίας να αναδείξουν ποιοτικές και ποσοτικές παραμέτρους «μέτρησης» της αντικειμενικής κατάστασης που επικρατεί στο σχολείο και το σπίτι σχετικά με την εξοικονόμηση του νερού.

Για πρώτη φορά τα ευρήματα που θα παρουσιαστούν σε ειδική εκδήλωση στο σχολείο τους, την ερχόμενη Πέμπτη το πρωί θα προβληθούν στην κοινωνία, σε φορείς και σε τοπικούς «άρχοντες» του Αγρινίου και της Περιφέρειας, αφού πρώτα ομαδοποιηθούν και οι ιδέες των μαθητών, που θα εμπλουτίσουν περισσότερο τα συμπεράσματα των μαθητών του Α5, μέσα από ένα περιβαλλοντικό παιχνίδι που προτείνεται να γίνει σε όλα τα σχολεία της πόλης!

Μέσα από την έρευνα κατέληξαν επιγραμματικά πως υπάρχει συνευθύνη παραγόντων, όπως οι γονείς, οι καθηγητές και η πολιτεία ως προς τη σωστή, έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση των μαθητών. Πρέπει επίσης να υπάρξει ευαισθητοποίηση των παραγόντων αυτών απέναντι στην εφαρμογή πρακτικών τρόπων και μηχανισμών εξοικονόμησης του νερού, να πραγματοποιηθούν δράσεις, να υπάρξουν προτάσεις και περιβαλλοντικό παιχνίδι για την εξοικονόμηση του νερού στην καθημερινότητα, ενώ μεταξύ των συμπερασμάτων είναι πως υπάρχει όντως ευθύνη της θεσπισμένης κοινωνίας/πολιτείας για την άγνοια που επικρατεί μέχρι και σήμερα.

«Τα παιδιά καλλιέργησαν και ανέπτυξαν την ικανότητα της συνεργασίας και της επικοινωνίας ως ομάδα. Συμμετείχαν ενεργά και ανέλαβαν πρωτοβουλίες αναπτύσσοντας δημιουργική ικανότητα σκέψης, απέκτησαν κριτική στάση σε θέματα εξοικονόμησης του νερού στην καθημερινότητά τους, εκτίμησαν τους απλούς και πρακτικούς τρόπους εξοικονόμησης νερού, συσχέτισαν την εξοικονόμηση με το περιβάλλον και την οικονομία και τέλος γνώρισαν τις συνέπειες που θα επιφέρει η ενδεχόμενη έλλειψή του λόγω της κλιματικής αλλαγής» δήλωσαν ο κ. Φαφούτης και οι κ.κ. Μαγουλιανού και Καψάλη.   

Κώστας Χονδρός για την εφημερίδα «Συνείδηση» 

Αιτωλοακαρνανία: Εικόνες – σοκ από ανατροπή νταλίκας τα ξημερώματα στην Ιόνια Οδό! (ΔΕΙΤΕ)

3gel-nero
Από αριστερά: Γεωργία Καψάλη, Αλέξιος Φαφούτης και Ελένη Μαγουλιανού